Children of Bodomin Alexi Laiho paljastaa kärsineensä jo tovin mystisistä kurkkuongelmista – ”Se on ollut hyvin huolestuttavaa”

AOP/Joni Haavisto

Children of Bodom -nokkamies Alexi Laiho paljastaa tuoreessa Iron City Rocks -podcastille myöntämässään haastattelussa törmänneensä mystisiin kurkkuongelmiin orkesterin parhaillaan menossa olevalla Pohjois-Amerikan kiertueella.

Pulmat nousivat esiin kun yhtyeensä solistin hommia paiskivalta kitaristilta tiedusteltiin, kuinka hän on onnistunut säilyttämään lauluäänensä kaikki nämä vuodet.

”Luulisin vahingossa löytäneeni jonkinlaisen laulutekniikan, jolla en vain menetä ääntäni. Siitä on nyt jo jotain 20 vuotta”, Laiho tuumailee. ”Hassua että satuit kysymään asiasta, sillä minulla ei ole ollut minkäänlaisia ongelmia — edellisen kerran menetin ääneni varmaankin joskus 90-luvulla. Mutta tällä [Pohjois-Amerikan] rundilla minulla on ollut kurkkuongelmia ja se on ollut hyvin huolestuttavaa, sillä en tiedä mistä on kyse. Se on nyt itse asiassa menossa parempaan suuntaan.”

”Pidimme kyllä pitkän tauon — kolmisen kuukautta ennen kiertueen alkua — joten ehkä kurkkuni vain ajatteli, että ’Mitä helvettiä on oikein menillään?'”

Laiholta kysyttiin myös yleisimmistä virheistä, joita laulajat tekevät yrittäessään kuulostaa häneltä.

”Sitä ei pidä tehdä kurkun kautta”, Laiho ohjeistaa. ”Kun yrität tavoitella käheämpää ääntä, sinun ei tule käyttää kurkkua — se pitää tehdä vatsan kautta. Tiedän sen kuulostavan oudolta, ja sitä on mahdotonta selittää, mutta se lähtee palleasta ja kurkku tulee pitää mahdollisimman auki eikä yrittää sulkea sitä äänen käheyttämiseksi. Yritin sitä kahdella ensimmäisellä albumilla ja menetin jatkuvasti ääneni. Myöhemmin, kun olin ensin rundannut tarpeeksi, minun oli pakko tehdä jotain toisin ja silloin keksin oikean tekniikan.”

Children of Bodomin kiertueen Pohjois-Amerikan-osuus jatkuu vielä huhtikuun loppuun, jonka jälkeen yhtye suuntaa kesäkuussa Eurooppaan. Tarkemmat keikkapäivämäärät voit käydä tarkastamassa yhtyeen kotisivuilta.