Chino Morenolta tilannepäivitys uuden Deftones-albumin suhteen: ”Olemme jo äänittäneet levyllisen verran musiikkia…”

Laulaja lupaa uuden levyn ilmestyvän ensi vuonna.

Viime vuoden lopulla Deftones vihjaili sosiaalisessa mediassa, että tänä vuonna yhtye tulee työstämään seuraajaa vuoden 2016 Gore-albumilleen. No, uutta levyä ei vielä saatu pihalle asti, mutta peukaloitakaan ei tosiaan olla pyöritelty: laulaja Chino Morenon mukaan yhtyeellä on äänitettyä materiaalia kasassa jo yhden levyn tarpeisiin ja hän vakuuttaa, että ensi vuonna fanit pääsevät myös nauttimaan työn hedelmistä.

”Olemme paiskineet hommia levyn parissa jo noin vuoden. Me emme toimi niin, että lukittaudumme huoneeseen, kunnes levy on purkissa. Me käytämme kunnolla aikaa sen kypsyttelyyn. Pidän siitä prosessista: tapaamme ja teemme yhdessä ääntä ja pallottelemme ideoita, sitten jokainen menee kotiinsa ja tulee myöhemmin takaisin jatkamaan työstämistä. Olemme vuorotelleet näin nyt reilun vuoden ajan. Viime kesänä itse asiassa menimme studioon ja olemme jo äänittäneet levyllisen verran musiikkia. Joten sen osalta homma on pitkälti jo kunnossa. Viimeiset kuukaudet olemme hioneet sanoituksia, melodioita ja laulujuttuja”, Moreno kertoo tuoreessa NBC 7 San Diegon haastattelussa.

”[Uusi levy ilmestyy] ehdottomasti ensi vuonna. Toivon, että se tapahtuisi jo alkupuolella, mutta jos nyt sanon jotain tarkempaa arviota, sitä joudutaan luultavasti heti lykkäämään, joten en halua vielä sanoa mitään sen varmempaa. Mutta ensi vuonna se tulee, toivon mukaan ennemmin kuin myöhemmin. Tärkeintä on varmistaa, että siitä tulee hyvä. Mehän tulemme soittamaan niitä kappaleita seuraavien kahden, kolmen vuoden ajan, joten haluamme, että se on parasta, mitä voimme tehdä ja kaikki ovat siihen tyytyväisiä.”