Corey Taylor muistelee Slipknotin ja jazzyhtyeen yhteiskeikkaa – Vastaanotto oli juuri niin kylmä kuin voi kuvitella

"Porukka tuijotti meitä, kuin olisimme juuri heittäneet paskaa heidän päälleen", laulaja muistelee yleisön reaktiota.
28.11.2019 13:29

Naamiometalliyhtye Slipknot on tunnettu todella villeiksi äityvistä livekeikoistaan. Nykyään bändin meininki on hieman rauhoittunut, mutta varsinkin uran alkutaipaleella Slipknotin keikoilla riitti vauhtia ja vaarallisia tilanteita niin yleisössä kuin myös lavalla, mikä herätti monissa hämmästystä ja kummastusta – ja jopa oikeaa pelkoa. Hiljattain BBC:n Radio 1:n haastateltavana käväisseen nokkamies Corey Taylorin mieleen on painunut erityisesti eräs keikka bändin alkuajoilta, kun nämä olivat ajautuneet lämmittelemään jazzyhtyettä kotikaupungissaan Des Moinesissa. Kuten kuvitella saattaa, vastaanotto ei ollut erityisen lämmin.

”Se oli sellainen vaihtokeikkadiili, koska Clown (Slipknot-perkussionisti Shawn Crahan) pyöritti tuolloin baaria Des Moinesissa. Porukka tuijotti meitä, kuin olisimme juuri heittäneet paskaa heidän päälleen. Se hulluus sai yleisön pökerryksiin”, Taylor muistelee.

”Kaiken lisäksi kotimatkalla molemmat pakumme levisivät keskelle ei-mitään, keskellä talvea. Osa meistä jäi autoille, osa lähti hakemaan hinausapua. Rakensin lämmittimelle pahvista jonkinlaisen tuuletussysteemin, jotta pysyisimme lämpiminä. Keräsimme kaikki kamamme mahdollisimman lähelle sitä outoa häkkyrää. Se oli aika brutaalia meininkiä. Ja seuraavana aamuna piti herätä ja lähteä taas töihin.”

Kivinen on ollut siis Slipknotinkin polku, mutta sitkeys on palkittu. Ryhmän ei ainakaan tarvitse nykyään juuri pelätä pakun leviämistä keskelle korpea kiertäessään maailmalla. Kiertämisestä puheenollen: yhtye saapuu Suomeen seuraavan kerran helmikuussa 2020.

Lisää luettavaa