Dave Lombardo muistelee villeintä Slayer-keikkaa – ”Kaveri yritti hypätä parvelta lavalle…”

Rumpalilegenda muisteli Metal Hammerille myös thrash metal -jätin alkuvuosien kaoottisia keikkoja.
27.10.2023 15:36

Rumpalilegenda Dave Lombardo on urallaan soittanut muun muassa Slayerin, Testamentin, Mr. Bunglen, Fantômasin, Suicidal Tendenciesin, Dead Crossin, Misfitsin ja monien muiden riveissä, joten mies on nähnyt ja kokenut paljon kaikenlaista, erityisesti thrash metal -suuruus Slayerissä ollessaan. Tuoreessa Metal Hammerin haastattelussa Lombardo muisteli Slayerin ensimmäisiä keikkoja lämpimästi.

”Tiesimme olevamme hyviä ja sen energian huomasi heti, kun nousimme lavalle. Meillä oli lavasteita, savukoneita… Rakensimme omat pyrot! Käärimme nauloja kuparilankaan, jotka räjähtivät pistorasiaan tökättäessä ja sytyttivät teräsputkiin kaadetun ruudin. Luojan kiitos silloin ei asioita juuri valvottu! Ekoilla keikoilla oli aina paljon savua, se oli yhtä kaaosta”, Lombardo kertaa.

Vuonna 2019 lopettaneen Slayerin fanit tunnettiin myös äärimmäisen fanaattisina ja hulluina. Lombardo sanoo hulluimman keikkamuiston olevan eräältä San Franciscon -keikalta, jossa yhtye esiintyi Exodusin kanssa.

”Ihmiset kiipeilivät kaiutinpinojen päälle ja hyppivät sieltä alas. Muistan, että oli pari kaveria – toinen oli Andy ’Airman’ Anderson, toisen nimeä en nyt saa päähäni – jotka kirjaimellisesti kävelivät muiden pään päällä keikoilla. He lähtivät lavalta ja kokeilivat, kuinka pitkälle pääsevät ennen kuin yleisö väistää ja he putoavat alas. En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa.”

”Kerran taas yksi kaveri yritti hypätä parvelta lavalle. Hän laskeutui jalat edellä ja meni lavasta läpi – hänen yläkroppansa jäi heilumaan lavan yläpuolelle, kun hän yritti pyristellä itseään irti.”

Lisää luettavaa