Dave Mustaine ei ole varma, milloin Kiko Loureiro palaa Megadethin riveihin – ”Toivon kuulevani hyviä uutisia pian”

7.10.2023 19:15

Megadethin riveissä tapahtui hiljattain merkittävänlaatuinen muutos kun kitaristi Kiko Loureiro ilmoitti jättäytyvänsä pois nykyiseltä Pohjois-Amerikan kiertueelta henkilökohtaisiin syihin vedoten. Tilalle pestattiin Wintersunista tuttu Teemu Mäntysaari, joka on yleisimpien arvioiden mukaan hoitanut pestinsä tähän mennessä enemmän kuin mallikkaasti.

Tuoreessa Ultimate Guitarin haastattelussa Megadeth-luotsi Dave Mustaine kertoo, ettei ole varma milloin Loureiro olisi mahdollisesti palaamassa takaisin yhtyeen riveihin. Asia nousi esiin kun haastattelija kysyi, onko Megadethillä suunnitelmissa tehdä vielä yhteistyötä ex-kitaristi Marty Friedmanin kanssa.

”En tiedä. Se on hyvin kiintoisa idea”, Mustaine vastaa. ”Marty on todella lahjakas tyyppi. En voi sanoa asiaa varmaksi, sillä se on jotain mistä minun pitää keskustella partnerini kanssa, siitä mitä hän ajattelee toisen kitaristin kanssa jammailemisesta. Sillä toisinaan ihmiset ottavat asioista itseensä, mutta en tiedä onko se edes mahdollista Kikon ja Martyn välillä – sillä he ihailevat toisiaan niin suuresti. Mutta vielä tärkeämpää on se, että toimisin Martyn kanssa kuten aion toimia Kikon kanssa – sillä rakastan sitä kaveria ja haluan hänen saavan asiat kuntoon.”

”Onnekkaasti hän oli maininnut Teemu Mäntysaaren nimen”, Mustaine jatkaa. ”Teemu tuli paikalle valmistautuneena. En tiedä milloin Kiko on tulossa takaisin. Hän ei ole mukana tällä kiertueella. Hän on kotona ja sinnittelee – paremman termin puutteessa – mitä ikinä hän käykään läpi. En udellut mistä tarkalleen oli kyse kunnioituksesta häntä kohtaan, sillä se ei ole minun asiani ellei hän itse kerro siitä minulle. Mutta kaikille faneille, jotka epäröivät että ’miltä se tulee kulostamaan? Millaista se tulee olemaan?’ sanon, että älkää huolehtiko. Olen valinnut hyviä kitaristeja aiemminkin ja treenaan heidät hyvin. Teemu on erittäin kykenevä soittamaan näitä biisejä. Itse asiassa lisäämme kappaleita settiin. Se on myös erittäin innostavaa.”

”Toivon Kikolle vain parasta”, Mustaine päättää. ”Rakastan häntä ja toivon kuulevani hyviä uutisia pian.”

Lisää luettavaa