Dave Mustaine ei pidä poliittisen sanoittajan leimastaan – ”Kirjoitan paljon kaikenlaisista asioista”

Megadeth-nokkamies harmittelee, miten muutamat kappaleet määrittelevät hänen koko uraansa.

Megadeth, Kuopio Rockcock 2017

Thrash metal -yhtye Megadeth on kappaleissaan ottanut vuosien saatossa kantaa yhteiskunnallisiin asioihin ja käsitellyt niin sotia, uskontoja kuin ympäristöongelmia. Olipahan yhtyeen lyriikoista vastaava Dave Mustaine myös MTV-kanavan Rock The Vote -kampanjan kasvona 90-luvun alussa. Niinpä Mustaine onkin tästä syystä kantaaottavan ja poliittisen miehen maineessa.

Muun muassa tämän taustan vuoksi Mustainelta kysyttiinkin hiljattain Full Metal Jackie -radio-ohjelmassa vieraillessaan tämän mielipidettä nykyiseen poliittiseen ilmapiiriin sekä muihin päivän polttaviin puheenaiheisiin, kuten joukkomurhiin ja luonnonmullistuksiin. Mustaine halusi tässä kohtaa kuitenkin tehdä selväksi, ettei hän pidä itseään mitenkään poliittisena sanoittajana, vaikka se leima hänessä onkin.

”Hauska, että otit tämän puheeksi. Parin viime vuoden aikana olen huomannut, että heti kun alat puhua politiikasta, yleisö jakautuu heti kahtia. Mikä alkoi joskus kieli poskella kirjoitetuista onelinereista on valitettavasti alkanut määritellä minua biisintekijänä. Nyt kaikki luulevat, että olen jotenkin poliittinen, mitä en ole. Kirjoitan paljon kaikenlaisista asioista.”

”Mutta kun nyt katsoo viime aikojen tapahtumia, niin onhan tämä todella hullua aikaa. Kaikki luonnonkatastrofit, kyvyttömyys tulla toimeen keskenämme yhtään missään… Se pistää miettimään, missä vaiheessa me oikein jäimme jälkeen? Se on kuin Decline Of Western Civilization, osa kolme”, Mustaine toteaa ja viittaa kuuluisaan dokumenttiin.