Dave Mustaine kummastelee, miksei Metallica halua esiintyä Megadethin kanssa – ”Mitä he oikein pelkäävät?”

15.2.2023 20:43

Megadeth-luotsi Dave Mustaine on jälleen avautunut myrskyisästä suhteestaan Metallica-miehistöön tuoreessa haastattelussaan.

Tarinahan on jo jotakuinkin kaikille tuttu: Mustaine sai lähtöpassit Metallicasta vuonna 1983 ja perusti Megadethin. Yhtyeiden välillä on siitä lähtien vallinnut tietty kilpailuasetelma, vaikka iso M on toki parivaljakosta se selvästi kaupallisesti menestyneempi. Vuosien varrella leirien välit ovat päässeet lipsahtamaan jopa jäätävän puolelle, mutta sittemmin miekkoset ovat toisinaan mahtuneet jopa samalle lavalle.

”Halusin että asiat saataisiin sovittua ja voisimme olla ystäviä”, Mustaine toteaa Guitar Worldin haastattelussa. ”Mutta jostain syystä he eivät halua samaa. Metallicalla on sama agentti kuin Megadethillä, ja olen kysynyt häneltä: ’Sinähän olet myös Metallican agentti, miksi he eivät halua soittaa kanssamme? Mitä he oikein pelkäävät?'”

”Fakta on, että maailma haluaa nähdä Megadethin ja Metallican soittavan yhdessä… Tarvitseeko Megadeth Metallicaa? Ei. Mutta Metallica puhuu faneistaan antamatta heille sitä mitä he pyytävät. Mitä he pelkäävät? En tiedä. Se ei riipu minusta vaan heistä.”

Mustainella on myös sananen sanottavanaan niille, jotka vähättelevät hänen vaikutustaan Metallican uraan.

”On syytä muistaa, että Metallica ponnisti pitkälle etumatkalle siltä pohjalla, jota minä olin luomassa”, Mustaine sanoo. ”Heistä tuli yksi maailman isoimmista bändeistä, ja nyt yksi maailman isoimmista bändeistä tuhlaa aikaansa yrittämällä vähätellä osuuttani sanomalla, ’Dave ei ole hyvä kitaristi.’ Anteeksi nyt, mutta mitä vittua te oikein yritätte sanoa? Luullakseni kirjoitin monet teistä kuuluisaksi tehneistä kappaleista, joten teidän ehkä kannattaisi harkita tuota paskalausuntoa uudelleen. Mutta tuollaista paskaa nämä kaverit suoltavat ja heitä seuraavat lampaat nielevät kaiken.”

Lisää luettavaa