David Crosby kuoli sairastuttuaan koronavirukseen, väittää entinen yhtyetoveri Graham Nash

8.4.2023 18:36

Crosby, Stills, Nash & Young -yhtyeestä tunnettu David Crosby menehtyi tammikuussa 81-vuotiaana. Muusikon entinen yhtyetoveri Graham Nash suree menetystä edelleen.

Crosbyn kuolinsyytä ei ole kerrottu julkisuuteen, mutta Nash sanoo Kyle Meredith With… -podcastin haastattelussa covid-19:n vaikuttaneen asiaan ainakin osittain.

”Hän treenasi Los Angelesissa soitettavaa keikkaa varten yhtyeen kanssa”, Nash kertoo. ”Kolmen päivän treenien jälkeen hän tunsi itsensä hieman kipeäksi. Hän oli jo kerran sairastanut koronan, ja sai sen uudelleen. Niinpä hän meni kotiin ja päätti ottaa nokoset, mutta ei koskaan enää herännyt. Hän menehtyi omaan sänkyynsä, mikä on fantastista.”

Nash vitsaili, että monet Crosbyn läheiset olivat ”odottaneet Davidin menehtyvän jo 20 vuotta sitten.”

”Se, että hän selvisi 81-vuotiaaksi oli hämmästyttävää”, Nash jatkaa. ”Mutta hänen kuolemansa oli shokki. Se oli vähän kuin maanjäristys. Sitä kokee ensimmäisen järistyksen ja tajuaa selvinneensä. Jälkijäristykset kuitenkin jatkuvat, mutta ne muuttuvat alati pienemmiksi ajan kuluessa.”

CSNY-kumppanusten välit eivät aina olleet siitä kaikkein lämpimimmästä päästä, mutta ennen Crosbyn kuolemaa hänen ja Nashin välit olivat kuitenkin kunnossa.

”Olen todella tyytyväinen että meistä tuli Davidin kanssa läheisemmät loppua kohden”, Nash toteaa. ”Hän eli hyvän elämän. Hän teki uskomatonta musiikkia. Hän oli fantastinen tarinankertoja. Rakastin häntä syvästi. Jälkeenpäin katseltuna ne olivat hyvin hölmöjä juttuja, jotka erottivat meidät toisistamme. Musiikki on tärkein osa suhdettamme.”

Nas julkaisee Now-nimisen sooloalbumin ensi kuussa.

Lisää luettavaa