David Crosby myi oikeudet tuotantoonsa – ”Tämä sopimus on siunaus minulle ja perheelleni”

Veteraanimuusikko toteutti suunnitelmansa ja myi oikeudet katalogiinsa.
8.3.2021 13:56

Useat muusikot ovat viime aikoina myyneet tuotantonsa oikeuksia erilaisille levy- ja sijoitusyhtiöille. Buumi alkoi, kun Bob Dylan myi Universal Music Groupille tuotantonsa kustannusoikeudet huikealla yli 300 miljoonan dollarin summalla – tämän jälkeen omia oikeuksiaan ovat myyneet muun muassa Neil Young, Mick Fleetwood, Stevie Nicks, Lindsay Buckingham sekä tuottajasuuruus Bob Rock.

Veteraanimuusikko David Crosby kertoi viime joulukuussa suunnittelevansa myös omien oikeuksiensa myymistä ja nyt suunnitelma on pantu täytäntöön. Irving Azoffin Iconic Artists Group on ostanut oikeudet Crosbyn soolotuotantoon sekä tämän osuudet The Byrdsin, Crosby & Nashin, Crosby, Stills & Nashin sekä Crosby, Stills, Nash & Youngin tuotannosta, uutisoi Music Business Worldwide. Kauppasummaa ei ole kerrottu julkisuudessa.

”Koska emme pysty nyt työskentelemään ja soittamaan keikkoja, tämä sopimus on siunaus minulle ja perheelleni. Uskon, että nämä ovat juuri oikeat henkilöt, joiden kanssa tehdä tämä sopimus”, Crosby kommentoi lyhyesti.

Musiikkiteollisuuden vaikutusvaltaisimmaksi henkilöksi vuonna 2012 nimetty Azoff kommentoi myös sopimusta ja sanoo olevansa otettu, että Crosby valitsi juuri heidät.

”Olen ollut Davidin ystävä ja kunnioittanut häntä artistina aina varhaisista Geffen Roberts Management -päivistäni saakka. Hän on äärimmäisen tuottelias lauluntekijä ja artisti ja on suuri kunnia, että hän teki Iconicista ajattoman musiikillisen perintönsä hoitajan”, Azoff hehkuttaa.

Crosby kertoi Twitterissä viime vuoden lopulla aikovansa myydä tuotantonsa oikeudet, koska se on tällä hetkellä ainoa tapa, jolla hän saa pidettyä katon perheensä pään päällä.

”En voi tehdä töitä ja striimaukset veivät tuloni, jotka olisin levymyynneistä saanut. Minulla on perhe elätettävänä ja asuntolaina maksettavana, joten minulla ei ole muita vaihtoehtoja. Olen varma, että muilla on sama tilanne”, Crosby kirjoitti viime joulukuussa.

”Jos levyistämme maksettaisiin ja voisimme soittaa keikkoja, kukaan meistä ei tekisi näin.”

Lisää luettavaa