David Gilmour, Slash ja kymmeniä muita suuruuksia Mark Knopflerin biisillä – mukana Jeff Beckin viimeinen ääänitys

8.2.2024 13:45

Mark Knopfler on päättänyt näemmä kasata todellisen kaikkien kitarabiisien äidin. Knopfler on nimittäin pyytänyt sellaiset 60 kovan luokan muusikkoa mukaan uudelle versiolle vuoden 1983 Going Home: Theme of the Local Hero -elokuvabiisistä. Kappale toteutetaan hyväntekeväisyyshengessä, ja kaikki sen poikimat tuotot ohjataan syöpäsairaiden nuorten hyväksi. Ja millaista porukkaa mukana onkaan!

Aika harvoin tässä maailmassa saa kirjoittaa, että samalla biisillä kuullaan muun muassa sellaisia veijareita kuin David Gilmour, Slash, Bruce Springsteen, Eric Clapton, Pete Townshend, Ringo Starr, Brian May, Ronnie Wood, Sting, Joan Jett ja Nile Rogers. Myös Jeff Beckin soittoa kuullaan, ja Rolling Stonen mukaan nämä ovat viimeiset äänitykset, mitä Beck ehti tehdä ennen kuolemaansa vuonna 2023.

Kappaleen tuottaa Dire Straitsista tuttu Guy Fletcher, ja se tulee kuultavaksi 15. maaliskuuta. Tässä vaiheessa pitää tyytyä muutaman sekunnin mittaiseen näytteeseen, jonka voi tarkastaa alapuolelta. Esittäjäryhmän virallinen nimi on Mark Knopfler’s Guitar Heroes, ja koko käsivarren mittaisen soittajalistan voi lukea alla olevan Youtube-videon esittelykentästä. Mielenkiintoista kuulla tuo lopullinen versio!

Lisää luettavaa