David Lee Roth joutui Van Halenin viimeisellä keikalla aika kekseliään jäynän uhriksi

8.12.2020 08:47

Miten saada David Lee Roth pillastumaan tyystin? Wolfgang Van Halen sen tietää, ja hiljattain mies jakoi tämä tiedon myös suuren yleisön kanssa. Spin haastatteli marraskuun loppupuolella edesmenneen Eddie Van Halenin poikaa tämän tulevaisuudensuunnitelmista, ja puheenaiheeksi nousi myös eräs pila, jolla Rothin pasmat sekoitettiin pahemman kerran.

Wolfgang kertoo haastattelussa, että David Lee Roth jostain kumman syystä inhosi rantapalloja, joita yleisö välillä heitteli Van Halenin keikoilla. Sinänsä pallojen luulisi sopivan vallan hyvin Kalifornian aurinkoa henkivän bändin esityksiin, mutta Roth ei voinut sietää kapistuksia.

”Jos hän näki yleisössä rantapallon, hän keskeytti laulamisen ja alkoi pyytää, että heittäkää se tänne. Kun hän sai lopulta pallon lavalle, hän polkaisi sen puhki ja jatkoi sitten laulamista”, Wolfgang sanoo.

”Ennen viimeistä keikkaamme kiertuemanageri tuli sitten sanomaan isälleni, että meillä on pieni yllätys keikan päätteeksi. Hän kertoi, että aivan Jumpin lopussa he aikoivat heittää jotain 50 rantapalloa yleisöön. Mitä David enää siinä vaiheessa voisi tehdä? Sehän oli viimeinen keikka.”

”Ja niin Jumpin päätteeksi näytti siltä kuin yleisö olisi hautautunut rantapallovyöryyn. Dave meni aivan lukkoon. Hän ei tiennyt, miten päin olla. Me muut vain nauroimme, siitä jäi hauska muisto. Ja mitä enemmän siitä on kulunut aikaa, sitä enemmän aloin ajatella, että sehän oli mainio tapa huipentaa viimeinen kiertue.”

Aika hyvä, täytyy myöntää. Vaan mikähän niissä rantapalloissa David Lee Rothia oikein häiritsi? Kenties mies sen joskus kertoo. Jos haluat lukea suomalaisten bändien tekemistä keikkajäynistä, katso alempana olevia linkkejä: sieltäkin löytyy aika kovaa kamaa.

Lisää luettavaa