Dee Snider puhuu harvinaisen tylyjä sanoja Spotifysta – Daniel Ek ”pitäisi viedä ulos ja ampua”

21.12.2023 15:52

Keskustelu Spotify-maksujen reiluudesta ottaa jälleen kierroksia. Suomessa Timo Tolkki ilmoitti hiljattain vetävänsä tuotantonsa pois suoratoistopalveluista niiden maksamien rojaltien pienuuden vuoksi, ja nyt suuresta maailmasta kuuluu Dee Sniderin jyrkkä puheenvuoro samasta aiheesta. Twisted Sister -laulaja kommentoi asiaa The Jeremy White Show -podcastissa.

”Me saamme niin, niin vähän”, Snider sanoo Spotifyn artistitilityksiin viitaten. ”Ja se yksi Spotifyn tyyppi, hänet pitäisi viedä ulos ja ampua. Kun hän kuuli artistien valittavan siitä, miten vähän heille maksetaan, hänen vastauksensa oli ’tehkää enemmän musiikkia’. Ihan kuin tuottaisimme limsatölkkejä tai jotain.”

Snider viitannee Daniel Ekin vuonna 2020 antamaaan kommenttiin, jossa Spotify-pomo totesi, etteivät kaikki artistit, jotka ovat pärjänneet aikaisemmin hyvin, menesty enää samalla tavalla tulevaisuudessa. ”Enää ei voi äänittää uutta musiikkia kolmen tai neljän vuoden välein ja ajatella, että se riittää”, Ek sanoi tuolloin.

Tätä Sniderin on vaikea sulattaa. ”Tehkää enemmän musiikkia. Se on loukkaavaa ja vähättelevää”, laulaja sanoo.

Musiikin lisensoiminen on Sniderin mukaan yksi viimeisistä tavoista tienata kunnon rahasummia.

”Kun vaikka Steven Spielberg valitsee We’re Not Gonna Take Itin elokuvaansa Ready Player One, niin kiitos Jumalalle, koska en saa yhtään mitään Spotifysta”, Snider sanoo.

Lisää luettavaa