Def Leppard- nokkamies ”ei sanoisi ei” bändistä tehtävälle elokuvalle – Joe Elliottilla jo leffan punainen lanka mielessä

Def Leppard.

"Emme rahoittaisi sellaista itse, mutta jos Pixar tai Disney tai joku vastaava haluaisi sellaisen tehdä, olisimme mukana", laulaja tuumaa.

VH1 tuotti vuonna 2001 ilmestyneen Hysteria – The Def Leppard Story -elokuvan, jossa käytiin läpi yhtyeen tarinaa. Lukuisia epätarkkuuksia ja faktavirheitä sisältänyt elokuva floppasi pahasti ja myös bändin jäsenet pitivät tekelettä surkeana. Huonosta kokemuksesta huolimatta yhtyeen keulahahmo Joe Elliott sanoo hiljattain Trunk Nationille antamassaan haastattelussa olevansa avoin mielin, mikäli joku taho lähestyisi heitä nyt elämäkertaelokuvan tiimoilta.

”En sanoisi ei. Täytyy muistaa, että edellisestä on pian 20 vuotta ja se oli todella onneton. Siihen aikaan kukaan ei tehnyt elämäkertoja bändeistä; ei Rolling Stonesista tai Beatlesista tehty sellaista, joten VH1 päätti tehdä sen meistä ja [vasemman kätensä auto-onnettomuudessa menettäneen rumpali] Rick Allenin toipumisesta. Se tehtiin pienellä budjetilla ja oli vain kokeilu. Meillä ei juuri ollut siihen sananvaltaa”, Elliott muistelee.

Noista ajoista ollaan tultu kuitenkin hyvin pitkälle ja viimeistään Queen-elokuva Bohemian Rhapsodyn myötä bändielämäkertaleffat otetaan nyt vakavasti niin yleisön kuin tekijöiden keskuudessa. Myös Elton John -elokuva Rocketmanin sekä Mötley Crüen Netflix-leffa The Dirtin suosio ovat antaneet uutta potkua ja inspiraatiota.

”Jos joku nyt tulisi ja sanoisi haluavansa tehdä meistä elokuvan, emme estäisi heitä. Koska nyt standardit on asetettu todella korkealle, kiitos näiden mainittujen kolmen elokuvan. Joten siitä tulisi paljon, paljon parempi versio kuin edellisestä tekeleestä”, Elliott toteaa ja sanoo tietävänsä jo, mikä elokuvan punainen lanka olisi:

”Tarinahan olisi se sama: bändi perustetaan Sheffieldissä, saa hieman mainetta, rumpali menettää kätensä, saa lisää mainetta, kitaristi kuolee, bändi jatkaa ja tekee parhaansa promotakseen sitä, keitä me olemme. Siitä tulisi hyvä leffa. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että ainoastaan Lynyrd Skynyrdin kohdalle on sattunut enemmän henkilökohtaisia tragedioita kuin meille, joten heidän leffansa olisi vielä tärkeämpi. Mutta koskaan ei kannata sanoa ei koskaan. Emme rahoittaisi sellaista itse, mutta jos Pixar tai Disney tai joku vastaava haluaisi sellaisen tehdä, olisimme mukana samalla tavalla kuin lopulta [Rock ’n’ Roll] Hall of Famessa.”

Joe Elliottin Trunk Nation -haastattelusta uutisoi Blabbermouth.