Def Leppard -nokkamies tiesi, että Mötley Crüe tekee vielä paluun – ”Se on vain teatteria ja he ovat hyvin teatraalisia”

https://youtu.be/7hjTYYiHIy4

Joe Elliottin mielestä asiassa ei ole kuitenkaan mitään väärää.

Viime kuussa Mötley Crüe räjäytti vuoden 2015 jäähyväiskiertueellaan allekirjoittamansa sopimuksen, joka esti nelikkoa keikkailemasta yhdessä Mötley Crüe -lipun alla. Tällä viikolla puolestaan saatiin vahvistus, että yhtye lähtee Amerikan-kiertueelle yhdessä Def Leppardin, Poisonin ja Joan Jettin kanssa.

Def Leppardin laulaja Joe Elliott keskusteli tulevasta kiertueesta ja Mötley Crüen paluusta Rolling Stone -lehden haastattelussa ja tämä sanoo tienneensä jo Mötley Crüen ”jäähyväiskiertueen” aikoihin, että reunion on vain ajan kysymys ja sanoo ymmärtävänsä hyvin, miksi bändi oli viisi vuotta sitten varma, että se oli oikeasti siinä.

”Sanoin Nikkille (Sixx, Mötley Crüen basisti), että tehän olette kuin Bowie, Sinatra ja Cher yhteen niputettuna, kun teitte sen sopimuksen. Se on vain teatteria ja he ovat hyvin teatraalisia. Sopimukset on tehty rikottaviksi, sellaisia he vain ovat. Rikotaanhan niitä jatkuvasti urheilussakin, miksei siis myös musiikissa?” Elliott tuumaa.

”He eivät tulleet keskenään toimeen eivätkä enää pitäneet toisistaan. He viettivät liikaa aikaa tien päällä ja heillä oli keskinäisiä ongelmia. Tauon aikana he ymmärsivät, että asiat voisivat olla toisin, mikäli he olisivat tahdittaneet asioita eri tavoin – kuten vaikkapa me teemme. Loppujen lopuksi me kaikki päädymme samaan pisteeseen, vaikka reitti onkin erilainen. Me pääsimme sinne pitämällä yhtä ja etenemällä hieman hitaammin – he taas menemällä pois ja palaamalla takaisin rytinällä. Kaikkien tiet ovat erilaiset, mutta mikään ei ole lopullista – ellei sitten koko porukka lähde lento-onnettomuudessa.”

Monet fanit ovat olleet iloisia Crüen paluusta, mutta bändille on myös naureskeltu paljon, koska he julistivat ja vannoivat niin kovaan ääneen, ettei reunionia koskaan tule. Elliott ei näe tämän kuuluisan sopimuksen rikkomista millään lailla vääränä asiana.

”Ei kyseessä ole mikään avioliitto, jossa petetään kumppania. Se on väärin. Tai jos presidentti tai joku muu johtaja sanoo yhtä, mutta tekee toista, se on väärin, koska se oikeasti vaikuttaa ihmisten elämään. Mutta tämä on rock ’n’ rollia – älkää olko niin tiukkapipoisia. Kyse on vain siitä, että neljä kaverusta, joilla oli hauskaa, löysivät sen ilon taas viiden vuoden jälkeen. Eläkää sen kanssa. Minä ainakin olen iloinen heidän puolestaan.”