Dimebag Darrell oli päättänyt koota Panteran uudelleen juuri ennen kuolemaansa, sanoo läheinen ystävä – ”Hän sanoi tekevänsä kaikkensa sen eteen”

Damageplan-solisti Patrick Lachman ja Dimebag Darrell lavalla vain pari kuukautta ennen kitaristin murhaa.
AOP

Panteran hovikuvaajan mukaan Darrell piti Damageplanin tietä loppuun kuljettuna.

Pantera/Damageplan-kitaristi Dimebag Darrell ammuttiin kuoliaaksi lavalle Damageplanin keikalla 12. joulukuuta vuonna 2004. Panteran pitkäaikaisen videokuvaajan, roudarin ja Darrellin läheisen ystävän Daryl ”Bobby Tongs” Arnbergerin mukaan Dimebag olisi vain muutamia kuukausia ennen kuolemaansa sanonut haluavansa koota vuonna 2003 hajonneen Panteran jälleen yhteen. Arnberger puhui asiasta tuoreessa Landry.Audion podcastissa.

”Näin hänet viimeisen kerran marraskuussa 2004. Kävin hänen kotonaan ja juttelimme nopeasti niitä näitä. Hän sanoi hoitavansa [Damageplanin] kiertueen ja näkevänsä minut taas jouluna ja niin edelleen. Sitten hän totesi, että sen jälkeen alkaa uusi aika ja että hän hoitaa [Panteran] jätkät takaisin yhteen hinnalla millä hyvänsä”, Arnberger muistelee.

”Hän sanoi tekevänsä kaikkensa sen eteen. Hän oli siinä vaiheessa jo todennut, että [Damageplan] oli tullut tiensä loppuun. Hän halusi jatkaa eteenpäin palaamalla takaisin Panteran pariin.”

Kun Arnbergeriltä kysytään, mikä Damageplanissä kitaristia sitten hiersi, toteaa tämä Darrellin ajatelleen, etteivät bändin muut jäsenet olleet siinä mukana täydestä sydämestään.

”Hän ei tuntenut siinä samaa taikaa, mitä hän tunsi niiden kahden muun tyypin kanssa”, Arnberger sanoo viitaten Panterasta eri teille lähteneeseen basisti Rex Browniin ja laulaja Phil Anselmoon, joiden kanssa hän sanoo olevansa ystävällisissä väleissä.

”Olen nähnyt [Anselmon] muutamaan kertaan Darrellin ja Vinnie Paulin kuolemien jälkeen. Itse asiassa olen nähnyt hänet kerran Vinnien kuoleman jälkeen. Hän on joka tapauksessa kulkenut pitkän matkan [Panteran hajoamisen jälkeen]. Hän ei enää käytä aineita, hän on pyytänyt anteeksi kaikilta. Tiedän, ettei Vinnie olisi koskaan antanut hänelle anteeksi. Darrellista en ole ihan varma, hän ehkä olisi. Mutta minä en kanna kaunaa, koska minulla ei ole mitään syytä. Tai siis, syitä varmasti on monia, mutta olen päättänyt, etten kuitenkaan tee sitä.”