Dna-tutkimus sen vahvistaa: Ozzy Osbourne on alkoholin ja huumeiden sietokyvyllään luokiteltavissa geneettiseksi mutantiksi

Ozzy Osbourne vuonna 2011.
Markus Laakso

Vuonna 2010 tiedemiehet ottivat asiakseen tutkia geenejä, jotka ovat mahdollistaneet Ozzy Osbournen säilymisen hengissä huolimatta kaikesta alkoholista ja huumeista, joita mies on vuosikymmenien aikana kitusiinsa kaatanut.

Knome Incin tutkijat löysivätkin kartoituksessaan ennalta tuntemattoman geenimutaation, joka saattaisi selittää Pimeyden prinssin hämmästyttävän turnauskestävyyden. Indiana University School of Medicinen professori Bill Sullivan julkistaa löydöksen, ja samalla useamman geneettisen variaation, jotka osaltaan selittävät Ozzyn alttiuden alkoholi- ja huumeriippuvuudelle, tänä vuonna julkaistavassa Pleased to Meet Me: Genes, Germs and the Curious Forces That Make Us Who We Are -kirjassa.

”Ozzy on todellakin geneettinen mutantti”, Sullivan toteaa legendaarisesta Black Sabbath -laulajasta National Geographicin julkaisemassa teoksessa.

Alkoholin ja huumeiden sietokyvyn lisäksi geenit vaikuttavat Sullivanin mukaan muutoinkin merkittävästi siihen, millaisia me ihmiset olemme ja kuinka me käyttäydymme.

”Kaikki nämä vuodet jotka olemme ajatelleet olevamme vapaita sieluja, olemme vasta nyt alkaneet ymmärtää, että suurin osa, ellei kaikki, käytöksestämme ei olekaan vapaan tahtomme aikaansaannosta”, Sullivan kirjoittaa. ”Vaikka ne tuntuisivatkin maagisilta, tunteesi ovat puhtaasti biologista alkuperää.”