Doom Unitin kiertue käynnistyy – Jape Ylinikka kertoo keikasta, jota hän ei unohda koskaan

Doom Unitin juhlakiertue alkaa tänään. Timo Isoaho kysyi, missä tunnelmissa yhtye lähtee tien päälle.
21.2.2020 11:49

Teksti: Timo Isoaho

Tamperelainen riffikone Doom Unit julkaisi Cross the Line -ensialbuminsa vuonna 2009. Yhtye ei jäänyt ainakaan valikoituja radioaaltoja seuraavilta huomaamatta, sillä rockmusiikkiin keskittyneet asemat soittivat Killing Time -singlekappaletta hyvinkin ahkerasti.

­Bändin läpimurrosta on nyt vierähtänyt kymmenisen vuotta, ja Doom Unit soittaa merkkipaalun kunniaksi yhtä monta keikkaa eri puolilla Suomea. Kierros käynnistyy Helsingin On the Rocksista 21. helmikuuta ja päättyy Uuteenkaupunkiin tasan kuukauden kuluttua.

– Doom Unit on viettänyt hiljaiseloa viime aikoina, mutta eiköhän tasavuodet ole tarpeeksi hyvä syy käydä paiskaamassa jokunen konsertti. Debyyttialbumimme tulee olemaan vahvasti edustettuna settilistassa, mutta toki soitamme biisejä kaikilta kolmelta levyltä, kertoo kitaristilaulaja Jape Ylinikka.

– Jos samalla mietin Doom Unitin uran unohtumattominta konserttia, niin olihan se hienoa soittaa viime kesänä Alice in Chainsin kanssa. Yhtyeen herrat olivat leppoisalla juttutuulella, sää oli helteinen ja yleisö oli liikkeellä loistavilla fiiliksillä. Unohtumaton iltama!

­Doom Unit julkaisi Black Day Comes -singlen viime syksynä, mutta edellisestä III-albumista on vierähtänyt pian seitsemän vuotta. Onko uusi pitkäsoitto työn alla?

– Tällä hetkellä tarkoituksenamme on julkaista yksittäisiä kappaleita, mutta saattaahan kollektiivinen mielemme muuttua, sanoo Ylinikka.

– Palaamme julkaisukantaan viimeistään sitten, kun kirjoitamme biisin, joka onnistuu tuomaan tekemiseemme jonkun aivan uuden kulman!

Doom Unitin kiertue kulkee alla olevan aikataulun mukaisesti:
21.2. On the Rocks, Helsinki
22.2. Klubi, Tampere
28.2. Hemingway`s, Jyväskylä
29.2. Graceville, Iisalmi
6.3. Suistoklubi, Hämeenlinna
7.3. House of Rock, Kouvola
13.3. Henry`s Pub, Kuopio
14.3. Radio Rock -risteily
21.3. Hotelli Lännentie, Uusikaupunki

Haastattelu on julkaistu Soundissa 2/19.

Lisää luettavaa