Eagles nähdään sittenkin vielä yhdessä lavalla vaikka toisin vannottiin – edesmenneen kitaristin korvaaja löytyi perhepiiristä

The Eagles vuonna 1972

Kun Eaglesin perustajajäseniin kuulunut kitaristi Glenn Frey menehtyi tammikuussa 2016, Don Henley vakuutti sen olleen piste yhtyeen uralle eikä bändi tulisi koskaan keikkailemaan ilman Freytä. No, niin se veri (ja todennäköisesti tuntuva keikkapalkkio) kuitenkin vaan vetää lavoille, kun järkytyksestä on toivuttu.

Henley paljasti urheiluun erikoistuneen The Ticket -radiokanavalla vierailun yhteydessä yhtyeen löytäneen Glenn Freylle arvoisensa korvaajan tämän omasta Deacon-pojasta. Eagles nähdään siis Deaconin kanssa keikalla kesällä Los Angelesissa ja New Yorkissa pidettävissä Classic West -festivaaleissa.

– En oikeasti ajatellut, että näin tulee tapahtumaan, mutta on minun vastuullani pitää perintöä ja musiikkiamme elossa. Ja ihmiset näköjään haluavat edelleen nähdä ja kuulla kappaleitamme. Minä oikeasti ajattelin meidän laittavan pillit pussiin Glennin lähdettyä ja vakuuttelinkin niin, mutta olin siinä vaiheessa vielä shokissa. Mutta saimme runsaasti viestejä ympäri maailmaa ja meidän haluttiin jatkavan, Henley toteaa.

Henley lisää, ettei voisi kuvitella kenenkään muun korvaavan Glenniä kuin Deaconin, jota hän kuvailee erittäin lahjakkaaksi ja innokkaaksi nuorukaiseksi.

– Sekä läntisessä että itäisesä kulttuurissa tunnetaan kiltaperinne, jossa on oppi-isä ja oppipoika. Taidot ja bisnes siirtyvät isältä pojalle. Joten tämä on mielestäni ainoa oikea tapa jatkaa eteenpäin enkä tekisi tätä millään muulla tavalla. Hänessä virtaa Glennin verta, joten tämä on mielestäni asianmukainen tapa.

Podcast-haastattelun kirjallisesta muodosta vastasi hennemusic.