Eddie Van Halenin entinen puoliso istui miehen luona tämän kuolinvuoteella – kertoo nyt kitaristin viimeiset sanat

7.1.2022 07:57

Tässäpä sen osaston uutisia, että saattaa ilmaantua roska silmään asiaa tarkemmin ajatellessa. Eddie Van Halen poistui tästä maailmasta 6. lokakuuta 2020, ja nyt muusikon ex-vaimo Valerie Bertinelli kertoo, mitä kitaristin viimeisinä hetkinä tapahtui. Tarkalleen ottaen Bertinelli kirjoittaa aiheesta 18. tammikuuta julkaistavassa kirjassaan Enough Already: Learning To Love The Way I Am Today, josta julkaistiin median nähtäväksi pätkiä ennakkoon. Osiot sai nähtäväkseen muun muassa Metal Hammer.

Bertinelli, joka on myös Wolfgang Van Halenin äiti, kertoo olleensa Eddien kuolinvuoteen äärellä yhdessä Wolfgangin, Alex Van Halenin, Eddien toisen vaimon Janie Liszewskin ja muiden perheenjäsenten kanssa. Hän kertoo kitaristin kuoleman tulleen ”kuin hidastettuna”.

”’Rakastan teitä’, ovat viimeiset sanat, mitä Ed sanoi minulle ja Wolfielle, ja ne olivat myös viimeiset sanat jotka me sanoimme hänelle ennen kuin hän lakkasi hengittämästä”, Bertinelli kirjoittaa.

Kuoleman tultua perhe istui edesmenneen vierellä tovin hiljaisuudessa, kunnes paikallaolijat alkoivat vaihtaa kaikenlaisia iloisempia muistoja poisnukkuneesta. ”Yhtäkkiä me kaikki aloimme repeillä. Me nauroimme, ja se tuntui paljon paremmalta kuin itkeminen”, Bertinelli kirjoittaa.

Valerie Bertinelli on pitkän linjan näyttelijä, joka on palkittu urallaan muun muassa kahdella Golden Globella. Hän oli aviossa Eddie Van Halenin kanssa vuosina 1981–2007. Pariskunta erosi Bertinellin mukaan pitkälti Eddien päihdeongelmien vuoksi. Eddie avioitui uudelleen vuonna 2009 Janie Liszewskin kanssa, ja liitto kesti muusikon kuolemaan asti.

Lisää luettavaa