”Ei se ero tapahtunut mitenkään nätisti” – Guns N’ Rosesista sivuun jäänyt kitaristi aikoo pysyä visusti pois yhtyeen keikoilta

Bumblefoot kertoi nykyisestä GNR-suhteestaan radiohaastattelussa.

Bumblefoot Guns N' Rosesin riveissä vuonna 2013.

Kitarataituri Ron ”Bumblefoot” Thal toimi Guns N’ Rosesin soolokitaristina vuosina 2006–14. Kitaristi erosi yhtyeestä bändin tyylille uskollisesti jokseenkin epämääräisissä merkeissä, ja hiljattain detroitilaiselle WRIF-radioasemalle annetun haastattelun perusteella kokemus oli Thalille varsin tuskallinen.

Asia tuli puheeksi, kun Thalilta kysyttiin, onko hän nähnyt Gunnareiden nykyistä kokoonpanoa livenä. Ei hitossa, kuului vastaus.

”Se tuntuisi todella oudolta. Erosin bändistä, ja molemmat osapuolet jatkoivat elämäänsä. Eikä se ero tapahtunut mitenkään nätisti. Ja mitä minä siellä tekisin? Seisoisin yleisössä, kun kaikki olisivat, että etkös sinä aiemmin soittanut bändissä?” Thal sanoo.

”Kuvailen sitä aina niin, että se olisi kuin menisi entisen tyttöystävän häihin. En tarkoita tällä mitään pahaa, ja olen iloinen että heillä menee nyt hyvin. Se vain nostaisi pintaan taas paljon asioita. Joten on parempi, että he hoitavat omaa juttuaan ja minä omaani ja kaikki toivottavat toisilleen menestystä välimatkan päästä.”

Thal kertoo eropäätöksen olleen äärimmäisen vaikea tehdä, kun hän toivoi yhtyeestä kasvavan jotain erityistä, mutta loppujen lopuksi hän koki olevansa vain töissä bändissä.

”Minusta tuntui, että tilallani olisi voinut olla kuka vain. Ei siinä varsinaisesti minua tarvittu”, Thal sanoo ja lisää, että tiesi jo vuonna 2014 Slashin ja Duff McKaganin palaavan bändiin.

Nykyään Bumblefoot soittaa Disturbedin John Moyerin ja Creedin Scott Stappin kera Art of Anarchy -kokoonpanossa sekä progemetallin superkokoonpano Sons of Apollossa.