Elämäkertaelokuva The Who -yhtyeen villistä rumpalista vihdoin toteutumassa – Kuvausten tarkoitus alkaa kesällä

Roger Daltrey ja Pete Townshend toimivat vastaavina tuottajina, raportoi Variety.
31.1.2022 16:15

The Who -laulaja Roger Daltrey on jo lähemmäs parinkymmenen vuoden ajan suunnitellut elämäkertaelokuvaa yhtyeen villimiehenä tunnetusta rumpali Keith Moonista. Nyt tämä pitkäaikainen haave on viimein konkretisoitumassa: Variety-lehti raportoi, että elokuvan kuvausten on tarkoitus alkaa tulevana kesänä.

Variety-lehden saamien tietojen mukaan elokuvan työnimi on The Real Me yhtyeen samannimisen kappaleen mukaan. Daltrey ja The Who -kitaristi Pete Townshend toimivat vastaavina tuottajina ja ohjaajaksi on kiinnitetty Paul Whittington (The Crown, White House Farm). Käsikirjoituksen tekee Philomenasta Oscar-ehdokkuuden saanut Jeff Pope. Projektin takana on tuotantoyhtiö White Horse Pictures, joka tunnetaan muun muassa Martin Scorsesen George Harrison -dokumentista sekä Ron Howardin Beatles-dokumentista Eight Days A Week. Näyttelijäkaartista ei tässä vaiheessa ole vielä tietoa.

”Keith eli koko elämänsä kuin fantasiaa. Hän oli hauskin ihminen, jonka tunsin, mutta myös surullisin; näin Keithin todella kamalina hetkinä. Näin hänet huipulla, mutta myös matalimmassa alhossa. Rakastin häntä syvästi, mutta hän oli myös hyvin ongelmallinen hahmo”, Daltrey muisteli GQ:n haastattelussa vuonna 2018.

The Who sai alkunsa 1950-luvun lopussa, kun Daltrey perusti Detours-nimisen yhtyeen, joka vaihtoi kokoonpanomuutosten jälkeen nimensä The Whoksi vuonna 1964. Samana vuonna Moon liittyi bändiin ja pian yhtyeen kokoonpanoksi muodostui klassinen Daltrey, Townshend, Moon ja basisti John Entwistle. Moon muistettiin paitsi maanisesta ja erikoisesta soittotyylistään, myös villeistä ja päihdehuuruisista tempauksistaan. Villi elämä koitui lopulta Moonin kohtaloksi ja tämä menehtyi 7. syyskuuta 1978 alkoholiongelman hoitoon ja ennaltaehkäisyyn tarkoitetun lääkkeen yliannostukseen. Hän oli kuollessaan 32-vuotias.

 

Lisää luettavaa