Roger Daltrey muistaa The Who -rumpalin traagisena hahmona – ”Vastailimme itkevän Keith Moonin puheluihin aamuneljältä”

The Who -nokkamies ei halunnut ruokkia villimiehen myyttiä muistelmissaan.

The Who -rumpali Keith Moon tunnettiin villinä miehenä, jonka tempauksista liikkuu monenlaista tarinaa ja legendaa. Laulaja Roger Daltrey kertoo tuoreessa Los Angeles Timesin haastattelussa usein unohtuvan, miten traaginen hahmo rumpali oikeasti oli, varsinkin elinaikansa loppupuolella. Syksyllä ilmestyneessä muistelmakirjassaan Thanks a lot, Mr. Kibblewhite Daltrey tekikin tietoisen päätöksen sivuuttaa humoristiset sekoilut.

”Suurin osa on jo kerrottu. Voisin viettää ikuisuuden kertomalla tarinoita Keith Moonista, mutten halunnut tehdä sitä”, Daltrey toteaa.

”Kerron vain oman perspektiivini. Keith oli monella tavaa todella traaginen. Sen jälkeen kun tappelimme Tanskassa [Moonin huumehöyryisen esiintymisen jälkeen], olimme kaksi, kolme vuotta todella etäisiä. Mutta loppuvaiheessa olin yksi hänen läheisimmistä ihmisistään. Minä ja vaimoni Heather olimme viimeisiä henkilöitä, jotka vastailimme itkevän Keith Moonin puheluihin aamuneljältä.”

Sen lisäksi, että Daltrey ja Pete Townshend aikovat julkaista uuden The Who -albumin ja lähteä kiertueelle, laulajan suurimpiin suunnitelmiin lukeutuu myös Keith Moonin elämäkertaelokuvan tekeminen.

”Se on vaikea juttu, koska en halua tehdä vain elämäkertaa vaan hienon elokuvan. Monet [elämäkertaelokuvat] tuntuvat kompastuvan samoihin ansoihin, Brian Wilsonin Love And Mercyä lukuunottamatta. Se oli upea”, Daltrey tuumii.

”Työstämme juuri uutta käsikirjoitusta. Kyllä me sinne vielä pääsemme, minulle on vahva visio siitä, millaisen siitä haluan.”