Elämän vastoinkäymisistä tunteellinen ja surullinen albumi – Gojira tarjoaa ennakkopalaa tulevasta

30.3.2016 21:28

Ranskalainen progressiivinen metalliyhtye Gojira julkaisee kesällä vielä nimeämättömän albumin. Levy on jatkoa kehutulle L´Enfant Sauvagelle, joka julkaistiin 2012.

Paljon on ehtinyt tapahtua edellisen levyn jälkeen. Veljekset Joe ja Mario Duplantier – yhtyeen laulajakitaristi ja rumpali – rakensivat studion New Yorkiin ja siirsivät toimintansa sinne. Molemmista on tänä aikana myös tullut isä.

Elämä heitti kuitenkin myös kapuloita rattaisiin: veljesten äiti sairastui vakavasti ja kuoli.

Joe ja Mario muistelevat rankkaa aikaa Rolling Stone -lehden haastattelussa.

– Kappaleet olivat pahasti kesken, kun äitimme sairastui. Hänen kuoltuaan ne piti tehdä vielä valmiiksi. Olin fyysisesti ja henkisesti loppu. Mutta hänen poislähdössään oli myös kauneutta, ja ehdimme olla kaikki hänen rinnallaan. Opimme paljon kuolemasta, Joe sanoo.

– Kun luen Joen uudelle albumille kirjoittamia lyriikoita, alan itkeä. Ne ovat syvällisiä, mutta suoria. Kanavoimme surumme musiikkiin. Nuo tapahtumat ja tunteet antoivat levylle sielun, Mario jatkaa.

– Levyä äänittäessä Mario soitti rumpuja ja minä soitin hänelle tueksi kitaraa, jotta hän tietää missä kohtaa kappaletta mennään. Yhtäkkiä murruimme samaan aikaan ja vain itkimme, Joe kuvailee tunteikkaita äänitysvaiheita.

Aiheeseen liittyen

Lisää luettavaa