Elton John ei halua soittaa hittejään enää viimeisen maailmankiertueen jälkeen – ”Jos minun täytyy vielä soittaa Crocodile Rockia…”

EPA-EFE/ETIENNE LAURENT/AOP

Elton John haluaa tulevaisuudessa nostaa harvemmin keikoilla soittamiaan kappaleita enemmän esille.

Jahka tilanne maailmalla palaa normaaliksi – tai ainakin lähemmäs normaalia – jatkaa Elton John kesken jäänyttä Farewell Yellow Brick Road -maailmankiertuettaan. Kyseessä on Elton Johnin viimeinen iso maailmanluokan rundi, jonka jälkeen muusikko aikoo keskittyä olemaan kotona perheensä kanssa.

Tuoreessa Record Collector -lehden haastattelussa John kertoo, ettei aio kuitenkaan sulkea keikkailua kokonaan pois vaan voisi tehdä pistoesiintymisiä silloin tällöin. Kuitenkin sillä ehdolla, ettei hänen tarvitse soittaa kaikkein tunnetuimpia ja eniten keikoilla kuultuja hittikappaleitaan.

”Olen onnekas, että minulla on niin paljon hienoja kappaleita, joita voin soittaa. Mutta jossain vaiheessa sitä tulee siihen pisteeseen, ettei oikeastaan haluaisi enää soittaa jotain tiettyjä kappaleita. Minulla on kuitenki kappaleita kuten Original Sin tai (Gotta Get A) Meal Ticket, joita en ole juurikaan soittanut, ainakaan tarpeeksi. Mutta jos minun täytyy vielä soittaa Crocodile Rockia, nirhaan itseni”, John toteaa.

”Joten kun tämä kiertue on ohi, en halua soittaa joitain kappaleita enää ikinä. Haluaisin tehdä jotain samanlaista kuin Kate Bush eli soittaa yksittäisiä konsertteja ja soittaa jotain todella harvinaisia ja syvemmän pään materiaalia.”

Tutut hitit raikaavat kuitenkin vielä kerran, jahka Farewell Yellow Brick Road -kiertue taas jatkaa kulkuaan. Elton Johnin on tarkoitus konsertoida kiertueen tiimoilta myös Helsingin Hartwall-areenalla – koronan vuoksi lykättyjen keikkojen on määrä toteutua 21. sekä 22. syyskuuta.