Elton John kritisoi tämän päivän listahittejä – ”Eiväthän ne ole edes oikeita kappaleita”

Ullstein Bild/All Over Press

John kaipaa listoille lisää "oikeiden ihmisten" tekemiä "oikeita kappaleita".

Sir Elton John kertoi BBC:n Radio 6 Musicin haastattelussa, ettei ole modernin popmusiikin suuri ystävä eikä pidä siitä, millaiset kappaleet keikkuvat tänä päivänä myyntilistojen kärjessä hänen kotimaassaan Iso-Britanniassa. John haluaisi nähdä listoilla paljon enemmän musiikkia ”oikeilta lauluntekijöiltä”, jollaisia ovat hänen mukaansa esimerkiksi Father John Misty ja Conan Gray.

”Conan on Amerikasta ja hän on ainoa tyyppi Amerikan Spotifyn Top 50 -listalla, joka oikeasti tekee itse omat biisinsä. Kaikilla muilla on [kappaleillaan] neljä tai viisi biisintekijää. Kun katson, mitä levytyksiä listalla on, niin suurin osa… Eiväthän ne ole edes oikeita kappaleita. Ne ovat vain pieniä palasia ja osasia. On mukavaa kuulla, kun joku tekee kunnollisen kappaleen”, John harmittelee.

”Pidän ihmisistä, jotka tekevät itse biisinsä. Heitä on paljon, mutta kovinkaan moni ei saa radiosoittoa, koska heidän musiikkinsa on liian hienostunutta – sen sijaan meille tyrkytetään kappaleita, jotka tietokone on tehnyt. Sellainen ei kiinnosta minua.”