Elton John julkaisee elämäkertamuistelmansa – ”Yllättävän puhdistava ja jännittävä prosessi”

Sir Elton John on solminut kustannus- ja jakelusopimuksen tulevasta elämäkertateoksestaan. Elton Johnin yhteistyössä The Guardian -lehden musiikkikriitikko Alexis Petridisin kanssa kirjoitettavat muistelmat julkaistaan suunnitelmien mukaan vuonna 2019.

”En ole nostalgiaan taipuva henkilö. Minua usein syytetäänkin siitä, että katson ainoastaan eteenpäin kohti seuraavaa luovaa projektia tai keikkaa. Mutta huomasin muistelmien kirjoittamisen olevan yllättävän puhdistava ja jännittävä prosessi. Nyt kun tarkemmin katson taaksepäin, tajuan, miten hullu elämä minulla onkaan ollut etuoikeus elää”, Elton John kertoo lehdistötiedotteessa.

Kustantaja Pan Macmillanin edustaja Jeremy Trevathan kertoo Elton Johnin muistelmien olevan kirjajulkaisujen Graalin malja ja olevansa siksi erityisen ylpeä yhteistyöstä.

”Julkaisijat ympäri maailman ovat pitkään haaveilleet tästä projektista. Kun saimme ensimmäiset luonnokset käsiimme, ällistyimme, miten autenttinen, avoin, hurmaava ja toki viihdyttävä kirja onkaan”, Trevathan hehkuttaa.

Ensi vuonna 70 täyttävä Elton John aloitti musiikkiuransa 15-vuotiaana Northwood Hills hotellin viikonloppupianistina. Hän on julkaissut urallaan 33 studioalbumia, joita on myyty maailmanlaajuisesti yli 200 miljoonaa ja hänen musiikkiaan on palkittu niin Grammy-, Tony- kuin Oscar-pysteillä. Hänet otettiin mukaan Rock and Roll Hall of Fameen vuonna 1994 ja kuningatar Elisabeth II aateloi Elton Johnin 1998.