”Emme ole enää niin vapaita kuin ennen” – Dave Grohl on harmissaan Trumpin Yhdysvaltojen poliittisesta ilmapiiristä

Dave Grohl ei koe oloaan kotoisaksi Trumpin Amerikassa.

Foo Fighters -nokkamies Dave Grohl valottaa tuoreessa Kerrangin haastattelussaan taustoja siitä, kuinka Donald Trumpin poliittinen nousu ja ”konservatismin aalto” on vaikuttanut tulevan Concrete and Gold -albumin sisältöön.

”Kun katsoo sanoituksia, joita olen kirjoittanut eri aikakausina, huomaa kaikissa niissä omat viitteensä ja vaiheensa”, mies kertoo. ”Tällä kertaa kaikki oli alusta asti melko selvää: olen nykyään isä ja minun täytyy tarkastella asioita tarkemmin kuin aiemmin ja olenkin tullut siihen tulokseen, että emme ole enää niin vapaita kuin ennen.”

”Se koskee kaikkea. Kun poliittinen ilmapiiri alkoi lämpenemään Yhdysvalloissa ennen vaaleja, tajusin että uhat olivat lisääntymässä. Näin ehdokkaan, joka on täysin välinpitämätön ympäristön tulevaisuudesta, naisten oikeuksista, diplomatiasta… minulla on kolme tytärtä, jotka elävät vielä monta vuosikymmentä minun jälkeeni. Kuinka he tulevat toimeen ilman positiivista kehitystä?”

Grohl lisää, että Trumpin myötä esiin noussut konservatismin aalto on saanut hänet tuntemaan samaa ulkopuolisuutta, kuin mitä mies koki teini-iässään.

”Se on outo juttu. Se on nostanut esiin monia nuoruuteni eristäytyneitä ja friikkejä punk rock -fiiliksiä. Olin yksi niistä kummajaisista sinisessä makuuhuoneessaan keskellä Virginian konservatiivisinta osaa, tuntien itseni täysin ulkopuoliseksi. Minusta on alkanut tuntua jälleen samalta.”

Kerrangin haastattelun litteroinnista vastasi NME.