”En halunnut päästää negatiivista energiaa takaisin elämääni” – Marilyn Manson kommentoi pitkäaikaisen basistin erottamista

Sami Lommi

Manson sanoo Twiggy Ramirezin olevan hänelle kuitenkin yhä kuin veli.

Shokkirokkari erotti lokakuussa pitkäaikaisen basistinsa ja hyvän ystävänsä Twiggy Ramirezin yhtyeensä riveistä. Ramirez, oikealta nimeltään Jeordie White, on ollut yhtyeen basistina ja välillä myös kitaristina vuodesta 1993 saakka, 2002–2008 välistä ajanjaksoa lukuunottamatta. Manson ilmoitti basistin erottamisesta pian sen jälkeen, kun Ramirezin entinen tyttöystävä oli syyttänyt tätä raiskauksesta, mutta shokkirokkari sanoo tuoreessa Kerrang!-lehden haastattelussa erottamisen syyksi klassiset ”musiikilliset erimielisyydet”.

– Hän on minulle edelleen ystävä ja veli, välitän hänestä yhä syvästi. Mutta en voi sanoa, että musiikillinen suhteemme olisi ollut kovin hyvä enää muutamaan vuoteen. Minun ja Tyler Batesin [tuottaja] välinen, The Pale Emperor -levyltä alkanut suhde avasi jotain lukkoja sisälläni. En halunnut päästää negatiivista energiaa takaisin elämääni, Manson kertoo.

– Elämässäni oli tänä vuonna muitakin henkilöitä, joiden luulin olevan ystäviäni ja joihin jouduin katkaisemaan välit. Tapahtui paljon yllättäviä petoksia ja minun piti siivota ympäristöni, ottaa uusi asenne. Ihmiset käsittivät ystävällisyyteni ja avokätisyyteni heikkoudeksi, joten minun piti ottaa sellainen asenne, että ”jos ryttyilet minulle, siitä ei hyvä seuraa”.