”En pidä ajatuksesta alkuunkaan!” – Iron Maiden ei ole eläköitymässä vielä pitkiin aikoihin, ainakaan mikäli Steve Harrisilta kysytään

Iron Maiden -basisti Steve Harris ei liiemmin odottele leppoisia eläkepäiviä puutarhassa patsasteluineen – päinvastoin. Kerrang! -lehdelle myöntämässään haastattelussa, jota Planet Rock referoi, mieheltä nimittäin kysyttiin, onko hän koskaan ajatellut 42 vuotta sitten perustamansa yhtyeen asettamista lopullisille talviteloilleen.

”Kyllä, enkä pidä ajatuksesta alkuunkaan!” Harris vastaa naurahtaen. ”En pidä koko sanasta. En sen sävystä. Se ei vain ole hyvä juttu. Eläköityminen tuo mieleeni vain puutarhassa päämäärättömän haahuilun, enkä ole koskaan nauttinut moisesta.”

”En oikein pysty kuvittelemaan aikaa, jolloin emme enää kiertäisi, ellemme sitten päätä keskenämme, että se oli nyt tässä. Tietenkin sen täytyy tapahtua joskus, mutta en oikeastaan edes halua ajatella sitä. Kun se tapahttuu, ja mikäli vain kykenen, haluaisin silti keikkailla vielä British Lionin kanssa ja äänittää. Emme kuitenkaan enää tästä nuorene ja joskushan meidän on lopulta vain lyötävä kioski kiinni, mutta toivottavasti siihen menee vielä pitkän aikaa. Vanhoiksi äijiksi pärjäämme vielä oikein hyvin.”

Harris toteaa myös, kuinka laulaja Bruce Dickinsonin selviäminen syövästä ja rumpali Nicko McBrainin raitistuminen vain rohkaisivat yhtyettä entisestään jatkamaan valitsemallaan tiellä.

”En usko että Brucea on ylipäätään mahdollista vahingoittaa. Hänhän on kuin Action Man! Ja vielä kun kaikkien näiden vuosien jälkeen Nickokin lopetti ryypiskelyn. Siitä on nyt noin 18 kuukautta. Se on tehnyt hänelle hyvää ja luullakseni kaikki haluavat jatkaa pidempään ja tekevät kaikkensa sen mahdollistamiseksi.”