”En todellakaan ollut tietoinen asiasta” – Lars Ulrich ei tiennyt Metallican harkinneen hänen korvaamistaan

Lars Ulrich kertoo Metal Forcesin haastattelussa, ettei tiennyt mitään Metallican aikeista potkaista mies pihalle orkesterin muonavahvuudesta kahdeksankymmentäluvun lopulla. Aiheesta on sinänsä huhuiltu jo vuosikausia, mutta puheet ovat saaneet aivan uutta pontta muutaman viime vuoden aikana, muun muassa ex-Metallica-kitaristi Dave Mustainen ja Anthrax-mies Scott Ianin puhuttua eri otteisiin aiheesta.

Roppakaupalla uskottavuutta jutulle saatiin Kirk Hammettin vahvistaessa muun yhtyeen olleen vuoden 1985 tienoilla erittäin tyytymätön rumpaliinsa newyorkilaisen radiokanavan haastattelussa viime vuoden lopulla. Yksityiskohtia siitä, mistä kenkä tuolloin puristi ja kuinka lähellä Ulrichin potkut todella olivat, mies ei kuitenkaan lähtenyt sen enempää availemaan.

Ulrich on joka tapauksessa ollut tilanteesta autuaan tietämätön. ”En todellakaan ollut tietoinen asiasta”, mies kertoo Metal Forcesille. ”Voin kylläkin vahvistaa, että matkan varrelle on mahtunut monia tilanteita, joissa joku bändin jäsenistä on hangannut muita vastakarvaan tai asiat ovat olleet muutoin hankalia hoitaa jonkun tietyn tyypin kanssa. — On ollut aikoja, jolloin Kirk on ollut vain juuri ja juuri mukana, pari kertaa Hetfield on ollut vain hädin tuskin mukana ja joinain hetkinä minä olen ollut nippanappa mukana, joten kaikki on mahdollista. Scott Ian voi hyvinkin tietää jotain, mitä minä en tiedä, mutta en vain ole koskaan ollut tietoinen asiasta.”

Niin tai näin, Lars tahdittaa tuttuun tapaansa myös Metallican tulevaa, järjestyksessään kymmenettä studioalbumia, jonka on määrä ilmestyä syksymmällä.