”Ennen seuraavaa levyä tapahtuu muutos” – mitä Tobias Forge suunnittelee Ghostin varalle?

9.1.2024 10:06

Ghostilla menee musiikkikentällä aina vain kovempaa. Tobias Forgen hallitsema kokoonpano on noussut areenaluokkaan pitkin maailmaa, ja tietoja yhtyeen seuraavasta albumista odotellaan jo korva tarkkana. Forge vieraili hiljattain Metal Hammerin haastateltavana kertomassa hieman suunnitelmistaan – varsin krytpiseen sävyyn, kuten miehellä tapana on.

Uudistuminen on oleellinen osa Ghostin toimintatapoja: esimerkiksi yhtyeen keulilla operoivalla Papa Emeritus -hahmolla (tai Cardinal Copialla, sellainenkin veijari on bändin laulajana nähty) on tapana vaihtua jokaisen levyn välissä. Yleisö on jo odottanut Papa/Cardinal-saagan seuraavaa vaihetta, mutta uusi luku on antanut odottaa itseään.

”Jossain vaiheessa nykyhetken ja seuraavan levyn välissä tapahtuu muutos. Enempää en sano”, Forge sanoo Metal Hammerin haastattelussa.

Mitä Ghostin seuraavan albumin antiin tulee, Forge mainitsee kiinnostavan vertauskuvan. Musiikkipuolella saattaa olla luvassa yllätyksiä.

”Minulla on tapana verrata omaa työtäni kokin työhön. Kokilla voi olla erilaisia kiinnostuksen kohteita ja erityisosaamista. Sitä saattaa aloittaa muutamalla erilaisella ravintolalla – italialaisella, kreikkalaisella ja vaikka aasialaisella. Näitä kaikkia kuitenkin yhdistävät samanlaiset mausteet ja kalustus, tai joku salainen ainesosa”, Forge sanoo ja jatkaa:

”Minulla jokainen uusi levy on kuin uusi ravintola. Minun ei kuitenkaan tarvitse istua alas tyhjän paperiarkin kanssa ja keksiä kaikkea uusiksi joka kerta, koska se salainen ainesosa pysyy samana. Jos kappale saa alkunsa minun muistikirjassani, se kuulostaa Ghostilta.”

Lisää luettavaa