”Ennen vain levy-yhtiöt kusettivat muusikoita” – Steel Panther -kitaristi lateli suoria sanoja suoratoistopalveluista

1980-luvun kohtuuttomuuksia parodioivan Steel Pantherin kitaristi Satchel otti kantaa suoratoistopalveluiden aiheuttamaan muutokseen muusikoiden tulovirtoihin joulukuussa michiganilaisessa Rock City Music Companyssä järjestetyn kitaraklinikkansa aikana.

”Mikäli olet laulunkirjoittaja, olet kusessa. Voisin paasata siitä, kuinka Spotify on vienyt kaikilta muusikoilta tulevat tulot ikuisiksi ajoiksi. Ja se on totta. Teknologiafirmat tulivat ja… ennen vain levy-yhtiöt kusettivat muusikoita: ’Tästä saat! Nyt vien kaikki rojaltinne.’ Sitten teknologiafirmat tulivat ja alkoivat kusettaa levy-yhtiöitä. He heittivät levy-yhtiöt sivuun ja siirtyivät kusettamaan artisteja suoraan. Se on hienoa”, mies sanailee.

”Nyt siis teknologialafkat kusettavat artisteja. Fanitkin pääsevät kusettamaan artisteja. Se on mahtavaa. Kaikki saavat oman vuoronsa muusikoiden kusettamisessa. Artistit huoraavat itseään ympäriinsä ja tekevät tämänkaltaisia juttuja ilmaiseksi. Se on kerrassaan mahtavaa. Mutta ei se mitään, sillä jos oikeasti diggaat musiikista ja tykkäät kirjoittaa biisejä, jatkat kappaleiden rustaamista kaikesta huolimatta ja jatkat vain rokkaamista.”

Mies ilmaisee kuitenkin huolensa tulevista muusikkosukupolvista ja näiden biisinkirjoitushalukkuudesta.

”Olen huolissani tulevaisuuden laulunkirjoittajista, että ajattelevatko he vain: ’Paskat tästä, teen jonkin sovelluksen ja tulen miljonääriksi.'”

Miehen avautuminen alkaa kahdeksan minuutin kohdilta tuosta ylempää.