Ennen Wish You Were Here -albumin äänittämistä näihin aikoihin vuonna 1973, Pink Floyd kokeili instrumentaatioihinsa hieman, öh, toisenlaista lähestymistapaa

31.12.2017 20:03

Dark side of the moon -albumillaan vuonna 1973 niin sanotusti pankin räjäyttänyt Pink Floyd päätti lähteä ilmaisussaan hieman toisenlaiseen suuntaan jättimenestykselle suunnittelemallaan seuraajalla. Household Objects -nimellä kulkeneen albumin instrumenttipuoli oli tarkoitus nimittäin hoitaa – jo nimenkin velvoittamana – erinäisillä joka kodin talousvälineillä.

”Luullakseni se oli Roger [Waters], joka ehdotti, että: ’tehdään levy jolla emme soita instrumenttejamme, vaan talousvälineitä'”, muisteli kosketinsoittaja Richard Wright Which One’s Pink? -dokumentissa. ”Kulutimme lopulta päiviä yrittäessämme saada kynän ja kuminauhan kuulostamaan bassolta… siinä kului viikkoja ja taas viikkoja. Nick [Mason] löysi vanhoja kattiloita ja muita ja yritti saada ne kuulostamaan virveliltä. Muistan istuneeni alas Rogerin kanssa ja sanoneeni: ’Roger, tässä ei ole mitään järkeä!'”

Kitaristi David Gilmourkaan ei muistele projektin etenemistä erityisen menestyksekkäänä: ”Se oli suurimmaksi osaksi vain lässähdyksiä ja napsahduksia. Yritimme löytää jotakin, joka ei vain toiminut ja se oli minulle henkilökohtaisesti lopulta hyvin epätyydyttävää.”

Sessioista jäi lopulta käteen kaksi enemmän tai vähemmän keskeneräistä kappaletta; The Hard Way ja Wine Glasses. Yhtye päätyikin hautaamaan projektin vähin äänin, tarttui jälleen perinteisiin soittimiinsa ja loihti kasaan Wish You Were Here -mestariteoksen, joten loppu hyvin, kaikki hyvin.

Lisää luettavaa