Ensi viikolla Suomeen saapuva Richard Dawson julkaisi jälleen häiritsevän omituisen ja kiehtovan videon

https://www.youtube.com/watch?v=TgpgtU-Y2dE

Viikon päästä perjantaina 24.1. Helsingin G Livelabiin saapuva, jonkinlaista progressiivista folkia tekevä Richard Dawson on omalaatuinen artisti sanan syvimmässä merkityksessä. Yläpuolella näkyvä Dead Dog In An Alleyway on videoineen asiasta jälleen yksi kiistämätön todiste. Eriskummallisessa mutta erittäin tarttuvassa kappaleessa Dawson laulaa makuupussissa nukkuvan laitapuolen kulkijan näkökulmasta. Tunnelma on samaan aikaan traaginen, koskettava ja kummallisella tavalla myös hilpeä. Kiehtova on kappaleeseen nyt tehty animaatiovideokin (videolla vilahtava QR-koodikin on näköjään toimiva).

Dawsonin viime vuonna ilmestynyt 2020-albumi, jolta yllä näkyvä kappalekin on peräisin, on kerännyt kehuja ympäri maailman, ja saihan se Soundissakin viisi tähteä. Edellisen kerran mies nähtiin Suomessa viime kesän Sideways-festivaaleilla, jolloin hän toimi kaikkien yllätykseksi päälaulajana Circlen keikalla. Dawsonin ja Circlen yhä jatkuvasta kumppanuudesta voit lukea muutama kuukausi sitten julkaisemastamme haastattelusta.

Aiemmin Dawsonin 2020-levyltä on julkaistu kaksi vähintäänkin yhtä huomionarvoisaa singleä videoineen: muun muassa juoksemisesta ja mielenterveydestä kertova Jogging sekä jalkapalloharrastuksen kanssa tuskailevasta pojasta sekä kentän laidalla hermoilevasta isästä kertova Two Halves. Molemmat silkkaa neroutta.