Ensi vuoden Euroviisuissa saatetaan nähdä todellinen musta hevonen – Sex Pistolsin Johnny Rotten!

Nyt on tarjolla Euroviisuihin aika väkevää menoa. The Irish Sun uutisoi, että John Lydon, joka myös Sex Pistolsin Johnny Rottenina tunnetaan, on kiinnostunut Irlannin euroviisuedustajan paikasta. Mikä ikinä tässä voisi mennä pieleen?

Uutisen mukaan lauluntekijät Niall Mooney ja Brendan McCarthy ovat säveltäneet Pleased to Meet You -nimisen ”cowpunk-kappaleen”, ja Mooney on kysynyt Lydonin managementilta, haluaisiko artisti kokeilla siipiään Euroviisuissa. Lydon luonnollisesti kiinnostui ideasta, ja mikäli Irlannin yleisradioyhtiö RTE lämpenee ajatukselle, ohjelmanumero kilpailee vuosittaisessa viisukisassa Irlannin edustajan paikasta.

Lydon syntyi Lontoossa irlantilaisille vanhemmille. Hänellä on sekä Brittien että Yhdysvaltain passi.

”Olisi suuri kunnia edustaa Irlantia Euroviisuissa”, 61-vuotias Lydon kommentoi Irish Sunille. Mikäli Lydon pääsee kisaamaan viisupaikasta, hän esittää kappaleen Public Image Limited -yhtyeensä kanssa.

Mooney on säveltänyt lauluja aiemmin kahdelle muullekin Irlannin viisuedustajalle. Hän sanoo toimineensa esittäjävalinnassaan täysin RTE:n ohjeiden mukaan.

”RTE pyysi meitä etsimään laulajia, jotka ovat tottuneet esiintymään suuren yleisön edessä. He halusivat myös tarttuvat kappaleen ja ennen kaikkea jotain yllättävää, mitä Euroviisuissa ei ole aiemmin nähty”, Mooney sanoo.

Irlannin viisuedustaja nimetään joulun jälkeen. Odotamme mielenkiinnolla!