Ensimmäinen Franz Ferdinand + Sparks -yhteistyön musiikkivideo linjoilla

Suosionsa aallonharjalla kymmenen vuotta sitten kukkoillut skottilainen indiesuuruus Franz Ferdinand ja yhdysvaltalainen taiderock-kulttiyhtye Sparks julkaisevat 8. kesäkuuta FFS-nimen alla samannimisen yhteisalbumin.

Muun muassa St. Vincentin, David Byrnen ja Anna Calvin kanssa työskennelleen John Congletonin tuottama FFS-levy sisältää kaksitoista ennen julkaisematonta kappaletta.

Ensimmäisenä singlenä julkaistun Johnny Delusional -kappaleen tuoreen musiikkivideon on ohjannut ranskalainen AB/CD/CD -ryhmä.

– Yhtyeen ensimmäinen musiikkivideo on aina merkittävä tapaus, koska se yleensä määrittää sen, minkälaisena yhtye nähdään jatkossa. Tahdoimme, että video on mystinen ja taiteellinen. Ja tietysti, että se saa meidät näyttämään hyvältä, kertoo FFS-väki tiedotteessa.

Katso Johnny Delusional -video alla.

 Lähestyimme projektia aivan kuten bändit yleensä ensimmäisen albuminsa tekoa. Biisit olivat valmiina, harjoittelimme ne ja nauhoitimme ne kaikki yhdessä ilman turhia hengailuja ja hullutteluja, kertoo Franz Ferdinand -nokkamies Alex Kapranos albumin tuotantoprosessista.

– Biisimateriaalista ei oikeastaan voi suoraan sanoa, että tämä osa on Sparksia ja tämä Franz Ferdinandia. Uskon, että kumpikin yhtye otti harppauksen pois omalta totutulta tontiltaan luodakseen jotain uutta, kertoo puolestaan Sparks-solisti Russell Mael.

FFS-albumilta on kuultu virallisen singlen lisäksi Piss Off -niminen näyte. Kuuntele kappale alla.

FFS esiintyi taannoin Jools Hollandin musiikkiohjelmassa BBC:llä. This Town Ain’t Big Enough For Both Of Us ja Take Me Out soivat superkokoonpanon käsittelyssä tällä tavoin.