Ensinäyttö: Medeia osoittaa tukensa kaikille, joilla on risti kannettavanaan – Uuden kappaleen tulot ohjataan hyväntekeväisyyteen

Medeia.
Mikko Pylkkö

Bändi haluaa muistuttaa etenkin näinä haastavina aikoina mielenterveytensä kanssa kamppaileville, että apua on saatavilla.

Tänä vuonna 20 vuotta täyttävä suomalainen metalliyhtye Medeia julkaisee 26.1. uuden singlen A Cross To Bear, jonka tuloilla tuetaan MIELI ry:n tekemää mielenterveystyötä. Kappaleeseen tehty musiikkivideo saa nyt ensiesityksensä Soundin välityksellä.

”Siinä missä pandemia on verottanut maailman kollektiivista mielenterveyttä, on monidiagnoosinen bändi maksanut myös osansa”, yhtye kommentoi sinkkua, jolla vierailee entinen The Ocean -vokalisti, nykyisin muun muassa brittiläisessä Herod-yhtyeessä vaikuttava Mike Pilat.

”Kappale muistuttaa kuulijoita siitä, että risti on alkuperäisessä käyttötarkoituksessaan kidustusväline, jollaista monet joutuvat symbolisesti mielessään kantamaan.”

Vaihtoehtoista äärimetallia esittävä Medeia on julkaissut urallaan viisi täyspitkää, joista viimeisin, myös Suomen fyysisten albumien listalla Top 5 -joukkoon yltänyt Xenosis ilmestyi vuonna 2019 Playgroundin kautta. Yhtye on lisäksi esiintynyt lukuisia kertoja niin koti- kuin ulkomaillakin kiertäen muun muuassa The Oceanin, Children of Bodomin ja Raised Fistin kanssa.