Ensinäyttö: Musta pilvi laskeutuu, mutta Black Magic Six uskoo kovien aikojen edessäkin ystävyyden voimaan

19.6.2023 18:14

Black Magic Sixin albumin nimi Black Cloud Descending kiteyttää sen tekoon ja aikaan liittyvät tunnelmat. Se on kertomus alituisesta pakenemisesta, tappion hyväksymisestä, hylkiöiden, epäonnistujien ja juoppojen kohtalosta. Mutta sieltä löytyy myös viisaampien tarinat, kalavaleet, epämääräiset huhut, sekavuustilat ja hämärät olosuhteet – sekä toisaalla takaraivossa sykkivä ajatus mahdollisesta pelastuksesta seisoessasi kuilun reunalla juuri ennen putoamista loputtomaan rotkoon.

Näin kerrotaan tiedotteessa Black Magic Sixin tulevasta Black Cloud Descending -albumista. Varsin tyhjentävästi on muotoiltu tämä asia. Nyt on myös sellainen tilanne, että levyn nimikappale tulee ensinäyttöön Soundin verkkosivuilla än-yy-tee nyt, joten siirrä katseesi hitusen verran ylemmäs ja pistä Youtube-soitin päälle. Taattua kamaa on tarjolla!

Kappaleen nimi muuten juontuu eräästä oleellisesta hetkestä rockmusiikin historiassa. Mustan pilven mielikuvalla nimittäin kommentoi The Stooges -yhtyeen kulmakivikaksikon eli Ashetonin veljesten Katy-sisko sitä hetkeä, kun bändin uusi kitaristi James Williamson tuli aikoinaan mukaan kuvioihin. Ja mitä Juho Karhun ohjaamaan videoon tulee, se muistuttaa katsojaa siitä, että kun huonot ajat ovat tulossa, niiden selättämiseen on syytä varata kaikki mahdollinen mukaan. ”Kyseessä on samalla tarina ystävyydestä ja siitä, ettei tärkeintä ole päämäärä vaan lähteminen”, tiedotteessa kerrotaan.

Black Cloud Descending julkaistaan 1. syyskuuta. Black Magic Six pitää majaa Facebookissa täällä ja Instagramissa täällä. Katso yhtyeen keikka-aikataulu alapuolelta:
14.9. Tampere, Tavara-asema + The Coffinshakers
15.9. Helsinki, Kuudes Linja + The Coffinshakers
16.9. Jyväskylä Off Road Festival
30.9. Kouvola, House of Rock
21.10. Torvi, Lahti
3.11. Seinäjoki, Bar 15
4.11. Kokkola, West Cost Café

Lisää luettavaa