Ensinäyttö: Oliver kannustaa kaikkia elämän varrella kaatuneita nousemaan ylös kuin Loiri aikoinaan

6.10.2023 13:53

Kotimainen rockbändi Oliver julkaisee tänään 6.10. uransa kuudennen albumin Antti Reinin näköinen mies. Soundissa esitellään nyt yleisölle Loiri aikoinaan -kappaleeseen tehty lyriikkavideo, katso tämä tuotos ylempää. Siitä vähän uusia säveliä viikonloppuun!

Loiri aikoinaan -biisissä maistuu ja tuntuu kesä, valoisat illat ja päättymättömät päivät. Me kaikki ihmiset ollaan parhaimmillaankin vain ihmisiä. Kauneus elämässä löytyy sieltä missä virheetkin ovat. Ja vaikka ollaan kovia kaatumaan ja kompuroimaan on monta kertaa tärkeämpää se kuinka sieltä maasta noustaan ylös. Vesa-Matti Loiri oli kaatumisen maailmanmestari, tai no, ainakin Suomen mestari. Oleellista hänen tarinassaan ja tekemisessään ei kuitenkaan ollut se miten hän maahan päätyi vaan se kuinka hän aina nousi ylös. Ja se on tämänkin kappaleen opetus. Vaikka kaadutaan niin opitaan nousemaan ylös kuten Loiri aikoinaan”, kitaristi Jari Väyliö kertoo ja jatkaa:

”Uusi levy kertoo stoorin Antti Reinin näköisestä miehestä, joka asuu keltaisessa rintamamiestalossa ja juo aamukahvinsa betoniportailla. Vähän sellainen nukkavieru jätkä, mutta hyviä ajatuksia ja arvoja täynnä koko tyyppi. Mies opettelee rakastamaan ja avautumaan ympärillään oleville ihmisille. Se janoaa elämää, mut samalla vähän pelkää, että mitä kaikkea voikaan vielä tapahtua.”

Albumin keskushahmon loivat Jari Väyliö sekä runoilija Hanna Katajarinne. Näyttelijä-muusikko Reini on itse mukana levyllä lausumassa nimensä.

Oliverin levynjulkaisukiertue käsittää seuraavat iltamat:
13.10. Virrat, Yhtenäiskoulu
14.10. Jyväskylä, Poppari
20.10. Tampere, Hönö Baari
21.10. Haapajärvi, MyPub
27.10. Vantaa, Old Story
28.10. Konnevesi, Mierontie
3.11. Kouvola, Mulligan’s
4.11. Uusikaupunki, Bar m’UKI
17.11. Hämeenlinna, Albertin Kellari
18.11. TBA
24.11. Oulu, Toppila Klubi
25.11. Tahko, Hophaus
1.12. Seinäjoki, Kultainen Kulaus
2.12. Parkano, Äxä Bar & Nightclub

Lisää luettavaa