Entinen Exodus-kitaristi sanoo, että Metallicaa mentiin sen alkuaikoina katsomaan Megadeth-pomon takia – ”Se oli Dave Mustaine -show”

25.11.2022 20:55

Entinen Exodus-kitaristi Rick Hunolt vieraili äskettäin yhtyeen nykyisen laulajan Steve ”Zetro” Souzan luotsaamassa Zetro’s Toxic Vault -podcastissa. Juttutuokion aikana selviää muun muassa, että Hunoltin mukaan Megadeth-kippari Dave Mustainen kitaransoitto ja lavaspiikit olivat syy sille, miksi Metallica veti alkuaikoinaan keikkayleisöä puoleensa. Mies toteaa Kirk Hammettin olleen kuitenkin oiva korvaaja potkut saanelle Mustainelle, sillä kaksikon soittotavat muistuttivat toisiaan.

”Tästä syytä luulen Jamesin valinneen Kirkin”, Hunoult sanoo. ”Se johtuu siitä, että Daven ja [Kirkin] silloiset tyylit muistuttivat toisiaan — ne olivat pentatonisia, bluesahtavia. James ei halunnut efektejä soundiinsa. Hän halusi Kirkin soundin olevan kuiva — ei viivettä, pelkkä kuiva Marshall-soundi. Wah-wah on okei, ilmeisesti. Mutta hänellä samanlainen tyyli kuin Davella. Yksilöinä ja henkilöinä he olivat kaksi aivan erilaista ihmistä.”

”Ennen vanhaan Metallicaa mentiin katsomaan Daven takia — siinä kaikki”, Hunoult jatkaa. ”Dave soitti soolokitaraa. Hän puhui kappaleiden väleissä. James lauloi — hän ei tehnyt muuta. Hän ei soittanut komppikitaraa. Se oli Dave Mustaine -show, piste. Siinä se. Ja hän oli helvetin hauska — humalassa. Luoja sentään, hän oli mainio. Dave oli kingi siihen aikaan.”

”Kuinka voit saada potkut omasta bändistäsi? En minä vain tiedä. En halua puhua siitä… Mutta mitä minuun henkilökohtaisesti tulee, Dave Mustaine on thrash metallin kummisetä.”

Katso kaksiosainen haastattelu alta.

Lisää luettavaa