Entinen Helloween-kitaristi on happamana klassikkomiehistön reunionista: Pelkkää bisnestä, sanoo Roland Grapow

Grapow sanoo, ettei häntä kysytty mukaan paluurundille.
16.8.2017 08:47

Helloweeniin Kai Hansenin tilalle kitaristiksi vuonna 1989 liittynyt ja aina vuoteen 2001 saakka bändissä toiminut Roland Grapow kävi Sleaze Roxx -nimisen julkaisun jututettavana kertomassa muun muassa Masterplan-yhtyeensä tuoreesta Helloween-coverlevystä. Masterplan levytti uusiksi valittuja paloja Grapowin aikaisista Helloween-levytyksistä, ja nämä julkaistiin Pumpkings-nimellä heinäkuussa.

Puheenaiheeksi nousi tietysti myös Grapowin entisten bändikavereiden Pumpkins United -kiertue, jolla yhtyeen Keeper of the Seven Keys -klassikkolevyjen aikainen miehistö lähtee tien päälle uudempien jäsenten kera. Grapow’ta ei rundilla kuitenkaan nähdä, mikä ei ole aivan kitaristin mieleen.

”Ei kukaan kysynyt. Kuulin kiertueesta kuitenkin kauan ennen kuin se virallisesti julkistettiin”, Grapow kertoi, kun häneltä tiedusteltiin, pyydettiinkö häntä mukaan.

Kun toimittaja uteli, loukkaantuiko kitaristi, kun hänet jätettiin rannalle, muusikko myöntää sen hieman kirpaisseen.

”En ollut niinkään pettynyt. Olin ennemmin harmissani vähän samalla tavalla kuin pikkupoika, jota ei kutsuttu luokkakaverin synttäreille”, Grapow sanoo.

”Hetken kuluttua kuitenkin ymmärsin, etten olisi halunnut olla siinä mukana. En olisi viihtynyt niiden ihmisten seurassa. Ja minun olisi pitänyt uhrata niin paljon minulle tärkeitä asioita, kuten Masterplanin, studiohommani ja perhe-elämäni. Tein liian paljon töitä näiden eteen.”

”Se on vain bisnestä”, Grapow tokaisi, kun haastattelija kysyi, oliko kitaristi hämmästynyt, kun bändistä aikanaan riitaisasti eronnut laulaja Michael Kiske liittyi mukaan.

”Nämä ovat muusikoille vaikeita aikoja. Kaikki yrittävät vain selvitä, ja siinä on kaikki keinot käytössä. Mietin ennemmin sitä, mitä Kiske ja kitaristi Kai Hansen tekevät omille bändeilleen reunion-kiertueen jälkeen. En ole varma, antavatko fanit heidän enää lähteä Helloweenista.”

Pumpkins United -kiertue saapuu Helsinkiin 30. marraskuuta, kun Helloween esiintyy Helsingin Jäähallin Black Box -tiloissa.

EDIT: Jos sen etunimenkin kirjoittaisi oikein.

Lisää luettavaa