Entinen Nightwish-laulaja Anette Olzon kertoo suunnitelmistaan – tuttu projekti jatkuu ensi vuonna

Ilmeisesti Anette Olzonin ja Sonata Arcticassa aiemmin toimineen Jani Liimataisen tähdittämä The Dark Element -yhtye oli molempien mieleen, sillä kokoonpano jatkaa kulkuaan myös ensi vuonna. Olzon ja Liimatainen ovat jo aloittaneet toisen albuminsa työstämisen, kertoo Blabbermouth. Yhtyeen debyyttilevy julkaistiin viime vuonna.

”Olen innoissani, kun minä ja Jani teemme jälleen musiikkia yhdessä! Ensimmäinen levymme oli ehkä parasta mitä olen koskaan tehnyt”, Olzon hehkuttaa Blabbermouthin mukaan.

”Meillä on hienoja kappaleita työn alla, ja tietysti minusta ja Janista on hauska kuulla, miten levy kasvaa demoasteelta valmiiksi albumiksi. Olen äänittänyt joitain lauludemoja ja voin jo nyt sanoa, että uuden levyn tekemisestä tulee yhtä hauskaa kuin debyytinkin.”

Myös Liimatainen on tilanteesta innoissaan. ”Ensimmäisestä levystä tuli parempi kuin osasin toivoa, ja se sai upean vastaanoton faneilta. Aloitin viime keväänä uusien kappaleiden työstämisen, ja nyt kaikki biisit on sävelletty. Olemme jo studiossa äänittämässä rumpuraitoja albumille ja olen varma, että siitä tulee erinomainen levy”, Liimatainen sanoo.

Liimatainen kertoo yhtyeen jatkavan musiikillisesti siitä, mihin se jäi debyytillään, mutta uutuudella uskalletaan kurottaa välillä myös uusiin suuntiin.

”Musiikki on edelleen raskasta mutta samalla hypermelodista, ja tällä kertaa hyödynnämme sellaisiakin musiikkisuuntauksia, joihin emme koskeneet debyytillä”, Liimatainen sanoo.

”Nyt kun olemme tenheet Anetten kanssa yhden levyn yhdessä, olemme löytäneet tyylimme sekä toimivan tavan työskennellä yhdessä. Niinpä uskallan luvata, että toinen levy jatkaa tutulla linjalla mutta on edeltäjäänsä isompi, parempi ja rohkeampi.”