Eric Claptonilta levyllinen blues-käsittelyn saaneita joululauluja – Yksi kappaleista omistettu edesmenneelle ruotsalais-dj:lle

Happy Xmas on Claptonin ensimmäinen täyspitkä joululevy.
20.8.2018 07:27

Blues-jätti Eric Clapton on tehnyt paljon asioita pitkällä urallaan, mutta vielä löytyy myös tutkimattomampia alueita. Tänä vuonna kitaristisuuruus julkaiseekin uransa ensimmäisen täyspitkän joululevyn, kertoo Billboard-lehti.

”Olin saanut päähäni, että nämä joulupyhien kappaleet voisi esittää blues-vivahteella ja niinpä aloin miettiä, miten upottaa laulun lomaan blues-laineja. Onnistuin siinä Have Yourself A Merry Little Christmas -kappaleessa, josta tulikin koko levyn pohja ja tunnistettavin biisi”, Clapton kuvailee.

Clapton on aiemmin ollut mukana presidentti Bill Clintonin vuoden 1999 A Very Special Christmas Live -hyväntekeväisyyslevyllä, joten täysin uusi asia eivät joululaulut miehelle ole. Claptonin ensimmäinen virallinen joululevy käsittää 14 enemmän tai vähemmän perinteistä joululaulua, jotka ovat käyneet blues-mankelin läpi. Mukana on myös yksi uusi Claptonin alkuperäissävellys For Love On Christmas Day sekä edesmenneelle ruotsalaistuottaja ja -dj Aviciille omistettu tulkinta Jingle Bellsistä.

Happy Xmas, jonka kannessa komeilee Joulupukki itsensä Claptonin piirtämänä, julkaistaan 12. lokakuuta. Kyseessä on Claptonin uran 24. studiolevy ja ensimmäinen sitten vuoden 2016 I Still Do -albumin.

Happy Xmas sisältää seuraavat kappaleet:

1. White Christmas
2. Away In A Manger (Once In Royal David’s City)
3. For Love On Christmas Day
4. Everyday Will Be Like A Holiday
5. Christmas Tears
6. Home For The Holidays
7. Jingle Bells (In Memory Of Avicii)
8. Christmas In My Hometown
9. It’s Christmas
10. Sentimental Moments
11. Lonesome Christmas
12. Silent Night
13. Merry Christmas Baby
14. Have Yourself A Merry Little Christmas

Lisää luettavaa