Esa Holopainen, Alexi Laiho, Kai Hahto, Marko Annala, Antti Hyyrynen ja tusina muuta kovaa nimeä samassa projektissa – Tuska tempaisee kunnolla

Tuska-yleisöä vuonna 2015.

Kas kas, tällaistakin on luvassa. 20-vuotisjuhlia viettävä Tuska Open Air saa oman nimikkokappaleensa – eikä kysymys ole nyt parinkymmenen sekunnin mainosjinglestä, vaan seitsemän minuutin mittaisesta eepoksesta.

Ainakin tekijäkaarti on suht nimekäs. Mukana ovat niin kappaleen varsinainen säveltäjä Esa Holopainen kuin Nino Laurenne, Jaska Raatikainen, Alexi Laiho, Daniel Freyberg, Gas Lipstick, Tomi Joutsen, Kai Hahto, Marko Annala & Tuomo Saikkonen, Lordi, Timo Kotipelto, Pasi Rantanen, Antti Hyyrynen, Samy Elbanna, Ville Sorvali, Netta Skog, Mikko Karmila ja Mika Jussilakin. Ulkomaalaisvahvistuksena kuullaan Loudnessissa musisoivaa Akira Takasakia. Eikä tiedotteen mukaan siinä ole edes kaikki.

”Teoksesta kertyvät tulot kerätään Elmu-säätiön sateenvarjon alle perustettuun Tuska 20v -juhlarahastoon ja lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Kohteista tulee päättämään advisory board, johon kuuluu muusikoita, alan vaikuttajia sekä Tuskaan historiallisesti liittyviä hahmoja”, promoottori Jouni Markkanen kertoo tiedotteessa.

”Tää on salaisempi projekti kuin Pohjois-Korea. Edes muusikot ei tiedä mitä tapahtuu”, Children of Bodomin Jaska Raatikainen puolestaan mainitsee.

Kampanja toteutetaan yhteistyössä FundYou-joukkorahoituksen kanssa ja se aukeaa maanantaina 10. huhtikuuta osoitteessa fundyou.io. Biisin pääsee ennakkokuulemaan tänään 3.4. Radio Rockilta ja Metrolta. Kaikenlaista!