Ex-Judas Priest -kitaristi sanoo Rob Halfordin halunneen perustaa kanssaan uuden bändin – Sanoo yhtyeen myös uhkailleen häntä oikeustoimilla

Steve Johnston /Shutterstock /All Over Press

K.K. Downingin uuden bändin nimeä ei katsottu Priest-leirissä hyvällä.

Kitaristi K.K. Downingin ja heavy metal -veteraani Judas Priestin tiet erkanivat vuonna 2011. Osapuolten välillä on viime aikoina lennellyt paljon kipinöitä ja Downing on sanonut, ettei ero sujunut ihan niin hyvissä merkeissä kuin tuolloin annettiin ymmärtää. Lisäksi hän on myös ollut suuresti harmissaan, ettei häntä pyydetty takaisin bändiin kitaristi Glen Tiptonin jäätyä pois kiertuekokoonpanosta 2018 Parkinsonin taudin vuoksi.

Downing pistikin pystyyn uuden bändin, johon tämä pestasi myös entisen Judas Priest -laulaja Tim ”Ripper” Owensin. Bändi sai nimekseen KK’s Priest, mitä ei ilmeisesti katsottu Judas Priest -leirissä kovin hyvällä. Tuoreessa Rock Hard Greecen haastattelussa kitaristi nimittäin sanoo entisen bändinsä lähestyneen häntä vihaisella kirjeellä.

”Heidän asianajajansa lähetti levy-yhtiölleni viestin, jossa uhkailtiin oikeustoimilla, mikäli käytän KK’s Priest -nimeä. Mutta toistaiseksi mitään sen enempää ei ole tapahtunut. He varmaan vain uhkailivat, mutta päättivät sitten etteivät vie asiaa sen pidemmälle. Mutta joka tapauksessa he uhkailivat ja yrittivät estää minua perustamasta bändiä”, Downing sanoo.

Samaisessa haastattelussa hän myös sanoo Judas Priest -nokkamiehen lähestyneen häntä pian eronsa jälkeen ja halunneen tehdä yhteistyötä Priestin ulkopuolella.

”Muutama viikko sen jälkeen kun olin lähtenyt, Rob (Halford) ja hänen managerinsa lähettivät minulle postia. He halusivat että perustamme bändin Robin ja joidenkin muiden muusikoiden kanssa. Jeff Loomis (Arch Enemy, ex-Nevermore) oli yksi heistä. Muita nimiä en muista. Mutta minulla on se sähköposti, johon silloin jätin vain reagoimatta.”

KK’s Priest julkaisee debyyttialbuminsa Sermons Of The Sinner 20. elokuuta.