Ex-Rainbow-laulaja muistelee koe-esiintymistään Iron Maideniin – ”Joimme kupit teetä ja söimme keksejä”

Doogie White Michael Schenker's Temple Of Rockin kanssa vuonna 2012.

Skotlantilainen laulaja Doogie White, joka tunnetaan erityisesti pesteistään Rainbowssa sekä Yngwie Malmsteenin ja Michael Schenkerin yhtyeissä, oli ehdolla korvaamaan Bruce Dickinsonin Iron Maidenin keulilla vuonna 1993. Lopulta homma päätyi kuitenkin tunnetusti Blaze Bayleyn hoidettavaksi.

”Olin nauhoittamassa albumia Brysselissä kun ystäväni soitti minulle ja sanoi Brucen olevan lähdössä Iron Maidenista kiertueen päätteeksi, ja minun täytyisi lähettää nauha Sancturaylle [Maidenin manageroinnista vastaava yhtiö]”, White muistelee Rocking With Jam Manin haastattelussa. ”Kun pääsin kotiin albumin teon jälkeen, kokosin neljä tai viisi biisiä ja lähetin ne eteenpäin. Minuun otettiin yhteyttä ja kerrottiin, että laulaisin Iron Maidenin kanssa maanantaina. Sain kasetin, jolla oli jotain 20 biisiä, ja minun piti opetella ne viikonlopun aikana. Olin silloin nuorempi ja asiat jäivät vielä mieleen. Niinpä lauloin heidän kanssaan maanantaina.”

”Se tapahtui Steve Harrisin kämpillä”, White jatkaa. ”Studio oli vanhassa navetassa. He seisoivat ringissä ympärilläni. Janick [Gers], Davey [Murray] ja Steve, Nicko [McBrain] oli takanani, joten rummut kuuluivat sentään takaapäin. Kävimme vain kappaleet läpi. Joimme kupit teetä ja söimme keksejä. Sitten menimme ja soitimme vähän lisää biisejä. Seuraavaksi he pyysivät minut uudelleen takaisin. Mutta sitten he antoivatkin homman Blazelle. Blaze teki kylläkin todella hyvää työtä. Sitten planeetat osuivat uudelleen kohdilleen, universumi pelastui ja Iron Maidenista tuli planeetan kovin metallibändi.”

Blaze Bayley toimi Iron Maidenin laulajana vuoteen 1999, jonka jälkeen Dickinsonin palasi yhtyeen rivistöön soolouraltaan.

White äänitti Rainbow’n kanssa Stranger in Us All -albumin, lauloi Malmsteenin yhtyeessä reilut kuusi vuotta ja nauhoitti tuossa ajassa kaksi albumia. Edellä mainittujen ja Schenkerin yhtyeen lisäksi mies on vaikuttanut Cornerstonessa, Tankissa ja Alcatrazzissa.