Ex-rumpali halusi Scorpionsin megahitille paljon roisimman nimen – ”Levy-yhtiössä minua katsottiin kuin hullua”

1.4.2024 10:00

Saksalainen rockveteraani Scorpions teki lopullisen läpimurtonsa vuonna 1984 julkaistun Love At First Sting -albumin. Nousua rockin raskaaseen sarjaan siivittivät erityisesti singlenä julkaistut Rock You Like A Hurricane ja Still Loving You, joista on muodostunut yhtyeen tavaramerkkikappaleet.

Helmikuussa 1984 singlenä julkaistun Rock You Like A Hurricanen sanoittajiin yhdessä laulaja Klaus Meinen kanssa lukeutuva, bändissä vuosina 1977–1996 rumpuja soittanut Herman Rarebell muisteli Love At First Sting -albumin työstämistä tuoreessa Classic Rockin pitkässä artikkelissa ja paljasti, että hänellä oli Rock You Like A Hurricanelle mielessä hivenen erilaisempi nimi, joka olisi siihen aikaan saanut varmasti huomiota – muttei pelkästään positiivisessa mielessä.

”Mielestäni me tarvitsimme biisin, jonka sanoitukset haluttaisiin kieltää. Minulle kappaleen alkuperäinen nimi oli Fuck You Like A Hurricane. Mutta levy-yhtiössä minua katsottiin kuin hullua. Mitä minä olinkin”, Rarebell sanoo.

”Kun nyt ajattelen asiaa, se naurattaa. Tänä päivänä on biisejä, joissa viljellään vaikka mitä ’motherfuckereita’ ja ’assholeja’. Siihen aikaan sitä ei olisi sillä nimellä soitettu missään nimessä Amerikassa, mutta nyt sen nimi voisi ihan hyvin olla Fuck You Like A Hurricane eikä kukaan välittäisi paskaakaan.”

Lisää luettavaa