Ex-Van Halen -solisti piirtää synkkää kuvaa loppuajoistaan yhtyeessä – ”Viinaa, huumeita, epävarmuutta ja huonoa managerointia”

6.7.2019 19:53

Vuonna 1985 David Lee Rothin Van Halenin keulilla korvannut Sammy Hagar sanoo Planet Rockin haastattelussa (jutusta uutisoi BraveWords), että viimeisen Van Halenin veljesten kanssa tehdyn levyn äänitys oli vaikeaa aikaa. Tuolloinhan elettiin 90-luvun puoliväliä ja lopputuloksena syntynyt albumi kantaa nimeä Balance.

”Menestyimme mahtavasti kahdeksan vuotta ja sitten yhtäkkiä ihmiset bändissä alkoivat muuttua… enkä puhu nyt itsestäni tai Mikestä [Anthony]”, Hagar sanoo. ”Balancen teko oli todella hankalaa, asiat olivat siinä vaiheessa jo pahasti pielessä. Huumeet, alkoholi, epävarmuus ja huono managerointi tappoivat sen bändin.”

Mies sanoo myös, ettei juurikaan noteerannut paljon puhuttua itsensä ja Rothin välille julkisuudessa viriteltyä kilpailuasetelmaa.

”Se ei ollut edes piste tutkassani”, Hagar toteaa. ”En arvosta Daven artistiutta, mutta pidän häntä fiksuna ja loistavana showmiehenä ja se mitä hän teki Van Halenin alkupäivinä oli fantastista. Van Halen ei olisi lyönyt läpi ilman häntä.”

Neljä Yhdysvaltojen albumilistaykköseksi kiilannutta albumia Van Halenin kanssa tehnyt Hagar on myös sitä mieltä, että orkesteri oli hänen aikanaan alkuperäismiehitystä menestyksekkäämpi.

”Jumala Davea siunatkoon, mutta hän ei suostu tunnustamaan, että Van Halen oli kanssani vielä suositumpi kuin hänen aikoinaan, ja se on typerää häneltä”, mies jatkaa. ”Se olisi sama, kuin jos en tunnustaisi juttuja joita hän teki ennen Van Haleniin liittymistäni: se olisi melko typerää, eikö vain?”

Lisää luettavaa