Ruotsalaista räkärokkia, hollantilaista huuruilua ja suomalaista elektropoppia – Lost In Musicin torstaista löytyy kiinnostava klubi-ilta

Ruotsalainen Bottlecap lukeutuu Lost In Music -festivaalin kiinnostavimpiin ulkomaalaisvieraisiin.

Lokakuun alussa Tampereen valtaa taas jokasyksyinen Lost In Music -festivaali, jonka hienosta ohjelmistosta olemmekin jo kertoneet. Nostetaanpa nyt esiin yksi kiinnostava ja kannatettava, pienemmän profiilin tapahtuma festivaalin torstai-illalta 4.10. Monipuolisen ja kansainvälisen musiikin lisäksi kuviosta tekee kiinnostavan illan taustalla toimiva eurooppalainen bändivaihtoprojekti Excite.

Juna-aseman kupeessa sijaitsevan rock-klubin Dog’s Homen lavalle nousee kolme artistia: elektronista poppia tekevä Terri on nuori laulaja-lauluntekijä, jonka viimeisin Oo hiljaa -single on kerännyt Spotifyssa kunnioitettavat puoli miljoonaa soittoa. Naisten kokemasta ahdistelusta osuvan pistävästi kertova single on uutisoitu meilläkin.

Hänen jälkeensä vaihdetaan suuntaa kun lavalle nousee hollantilainen Cosmute, joka yhdistelee musiikissaan avaruudensuuruisia maisemia, elektronisia elementtejä ja punkin raakaa voimaa.

Illan päättää kovaääninen ruotsalainen Bottlecap. Yhtyeen rockvääntö on raakaa ja räkäistä. Ahkerasti kiertävän göteborgilaistrion keikkojen luvataan olevan hikisiä.

Kunkin artistin musiikista löytyy näytteet jutun lopusta.

Tämän musiikkikattauksen taustalla on EU-rahoitteinen yhteistyöprojekti Excite, jonka tarkoituksena on edistää musiikin kansainvälistä vientiä ja tehostaa eri maiden edustusartistien kansainvälisiä uria. Suomessa projektia operoi TAMK. Maiden välinen yhteistyö on molemminpuolista, ja vastaavasti Suomesta on lähetetty artisteja maailmalle. Tänä vuonna Suomesta ulkomaille esiintymään lähtee muun muassa maan ambient-musiikin kiinnostavampiin tekijöihin lukeutuva Otto Kouvonen, joka esiintyy Hampurissa suurilla MS Dockville-festivaaleilla. Lokakuussa Portugalin Brague Music Weekillä puolestaan nähdään konemusiikin saralla uraansa rakentava Inner, ja Ruotsin monipäiväisen Live at Heart -festivaalin yleisö saa kuultavakseen Terrin.

Lisätietoa illasta löytää helpoiten tapahtuman Facebook-sivulta.