Extremen Gary Cherone muistelee aikaansa Van Halenin keulilla – Kertoo, mitä näin jälkiviisaana tekisi toisin

12.4.2023 12:55

Van Halenin keulille David Lee Rothin saappaisiin hypännyt Sammy Hagar lähti yhtyeestä vuonna 1996 yli kymmenen vuotta kestäneen palvelusajan jälkeen. Roth teki tuolloin lyhyeksi jääneen paluun, jonka jälkeen yhtyeen uudeksi laulajaksi pestattiin tuolloin telakalle nostetun Extreme-yhtyeen keulahahmo Gary Cherone. Yhtye julkaisi Cheronen kanssa yhden albumin (Van Halen III, 1998), lähti kiertueelle ja alkoi työstää seuraavaa levyä, mutta 1999 Cherone oli jo ulkona ja Van Halen laitettiin hetkeksi kokonaan tauolle.

Tulevana kesänä 15 vuoden tauon jälkeen uuden albumin julkaisevan Extremen Gary Cherone antoi hiljattain haastattelun Songfacts-sivustolle ja puheeksi tuli myös laulajan aika Van Halenin keulilla. Cherone sanoo näin jälkikäteen asiaa pohtien, että hänen pestinsä olisi voinut ollut pidempi ja Van Halen III -levystä olisi tullut parempi ja menestyneempi, jos hän ja muu bändi olisi ehtinyt tutustua toisiinsa paremmin ennen studioon menoa.

”Näin jälkiviisaasti ajatellen olisin mieluummin ensin mennyt kiertueelle ja sitten vasta tehnyt levyn. Van Halen III syntyi studiossa ja minä vasta tutustuin jätkiin. Minun ja Eddien (Van Halen, kitaristi) välinen yhteistyö vasta kehittyi. Meistä tuli bändi vasta kun lähdimme kiertueelle. Elimme yhdessä samassa bussissa ja soitimme niin paljon keikkoja, että kun tulimme takaisin tien päältä, soitimme tiukemmin yhteen ja olimme paljon fokusoituneempia”, Cherone tuumaa ja sanoo kesken jääneen levyn materiaalin olleen huomattava tasonnosto edeltäjäänsä verrattuna.

”Koska [Van Halen III) ei menestynyt, se ehkä alitajuisesti vaikutti siihen, että teimme biisejä, jotka olivat lähempänä sitä Van Halenin ydinosaamista.”

Cheronen mukaan on täysin kiinni bändin asioista päättävästä rumpali Alex Van Halenista, tullaanko kesken jääneen levyn sessioista ikinä julkaisemaan mitään.

”Ehdimme tehdä biisejä vaihtelevasti valmiiksi. Osasta on demoja, joissa on vain minä, Eddie ja rumpukone, osa on treenikämppäjamitteluja, osa äänitettiin melko valmiiksi (tuottaja) Patrick Leonardin kanssa. Mutta minua ei haittaa, jos mikään niistä ei näe päivänvaloa. Ehkä joskus jos Van Halen III:sta tehdään uusintapainos he voivat lisätä jotain niistä mukaan, siitä olisin kiinnostunut. Mutta se ajanjakso minun kanssani on jo aika hyvin dokumentoitua. Se on mitä on”, laulaja sanoo.

”Mieluummin uudelleenmiksaisin Van Halen III:n, jos saisin päättää. Mutta tässä vaiheessa keskityn Extremeen ja uuteen musiikkiin.”

Lisää luettavaa